Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Last minute roomboter kaneelkoekjes
Kaneelkoekjes roomboter recept

Last minute roomboter kaneelkoekjes

Gisteravond kregen we onverwacht visite dus bakte ik na het eten nog snel wat roomboter kaneelkoekjes die net op tijd klaar waren. De visite kwam binnen terwijl ik de kaneelkoekjes uit de oven haalde om precies te zijn. Verser dan vers dus. Last minute snelle recepten zijn altijd handig dus deel ik het graag met je. 

Ik ben nog geen kwartier bezig geweest met het maken van deze heerlijke brosse roomboter kaneelkoekjes en vervolgens deed de oven de rest. Had ik nog even tijd over om de vaatwasser uit te ruimen en een boodschappenlijstje te maken voor vandaag. Kortom, een recept dat ideaal is voor last minute momenten. Ik koos ervoor om de koekjes te bestrooien met kaneel omdat ik gek ben op kaneel maar je kunt er natuurlijk je eigen draai aan geven: geen suiker, alleen suiker, bestrijken met eigeel voor een mooie glans… Leef je uit.

De ingrediënten van deze roomboter kaneelkoekjes

Voor het deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter (rechtstreeks uit de koelkast)
125 gram suiker
snufje zout

Voor de kaneelsuiker:
2 eetlepels suiker
theelepel kaneelpoeder

De bereiding van deze roomboter kaneelkoekjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed met de hand net zo lang tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en er een deegbal ontstaat.

2. Draai van het deeg kleine balletjes en leg deze, met voldoende tussenruimte op de bakplaat.

3. Druk ze met een vork in twee keer plat, zodat er tegelijk een blokjespatroon ontstaat.

4. Meng in een kommetje de suiker en kaneel en bestrooi hiermee de roomboter kaneelkoekjes.

5. Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 20-25 minuten bros en goudbruin.

6. Haal de koekjes met behulp van een kaasschaaf of dunne spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Hoewel deze roomboter kaneelkoekjes perfect zijn voor een last minute baksel kun je ze natuurlijk op ieder gewenst moment maken. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie