Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Raapstelen recepten om van te smullen
raapstelen recepten

Raapstelen recepten om van te smullen

Yes! Het is weer raapstelentijd. Dat frisse jonge groen doet het namelijk super lekker in salades, stamppotjes en andere gerechten. Als je nog nooit raapstelen hebt gegeten is het de hoogste tijd voor deze ‘vergeten groente’. Ik ging vast voor je op zoek naar zes lekkere raapstelen recepten waarmee je aan de slag kunt. 

Heerlijk vind ik ze, raapstelen. Twee bosjes, goed wassen, grof snijden en in een grote schaal. Uitgebakken spekjes erdoor, gesnipperd sjalotje, appeltje in stukjes en een klein handje rozijnen. Dressing van olijfolie, appelciderazijn, mosterd, honing, peper en zout erdoor en mij hoor je niet meer. Misschien nog wat kleine stukjes oude kaas erover… Fijn biefstukje erbij en genieten maar. Niet zo van de raapstelen? Misschien dat deze raapstelen recepten je kunnen overtuigen.

raapstelen recepten

De lekkerste raapstelen recepten

1. Deze raapsteeltjessalade met bulgur, abrikozen en pistachenootjes is zeer geschikt als lunch of bij de BBQ. Kom maar op met die warme lentedagen. De bulgur kun je ook prima vervangen door couscous als ik het recept zo bekijk.

2. Een voorgerechtje met raapstelen? Met deze lasagnepakketjes met raapstelen maak je vast een goede indruk op je gasten. En niet te ingewikkeld da’s ook altijd fijn.

3. Raapstelen doen het ook erg goed in een stamppotje. Bijvoorbeeld deze smeuïge stamppot raapstelen met olijfolie.

4. Lunchen met deze aardappelsalade met raapstelen is geen straf. En hij kan ook prima als avondmaaltijd met een stukje vis of vlees erbij.

5. Soepliefhebber? Dan is dit recept voor raapstelen lentesoep met cashewroom misschien wel jouw favoriet.

6. Raapstelenfritatta met tuinbonen en spinaziesalade… als dat geen overdosis groene vitamines is dan weet ik het ook niet meer.

Nu heb ik dus onwijs trek in raapstelen… Even boodschappen doen dus straks. Ik kies denk ik dit keer voor nummer 2 van deze raapstelen recepten. En jij? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord