Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Ice tea recepten: lekker zomers!

Ice tea recepten: lekker zomers!

Op warme dagen zijn verkoelende drankjes niet aan te slepen. Waarom maak je niet eens zelf een grote kan ice tea? Of misschien zelfs wel meerdere kannen als je eters krijgt. En dan in iedere kan een ander smaakje natuurlijk. Vandaag is het Iced Tea Day en ik zocht voor de gelegenheid zes ice tea recepten bij elkaar. Kun je vast wel iets lekkers tussen vinden toch? 

Iced tea (or ice tea; thé glacé in French) is a form of cold tea. Though usually served in a glass with ice, it can also refer to a tea that has been chilled or cooled. It may or may not be sweetened. Iced tea is also a popular packaged drink. It can be mixed with flavored syrup, with multiple common flavors including lemon, raspberry, lime, passion fruit, peach, orange, strawberry, and cherry. While most iced teas get their flavor from tea leaves (Camellia sinensis), herbal teasare also sometimes served cold and referred to as iced tea. Iced tea is sometimes made by a particularly long steeping of tea leaves at lower temperature (one hour in the sun versus 5 minutes at 180–212 °F / 80–100 °C). Some people call this “sun tea”. In addition, sometimes it is also left to stand overnight in the refrigerator. (Bron: Wikipedia)

6x lekkere ice tea recepten voor warme dagen

1. We beginnen met een lekkere frisse lemon ice tea. Citroen doet het altijd goed op een warme dag ten slotte.

2. Speciaal voor alle mojito-liefhebbers is er ook een recept voor mojito ice tea. En nee, daar zit geen alcohol in… Dat heeft als voordeel dat de kinderen gewoon kunnen meedrinken 😉

3. Liever een wat kruidiger drankje? Dan is dit recept voor ice tea met kamille, lavendel en munt wellicht iets voor jou.

4. Dit recept voor hibiscus en roos ice tea is er een die niet voor iedereen geschikt is denk ik. Maar alleen voor de kleur (en geur) van dit drankje wil je het toch gewoon een keer proberen of niet?

5. Gember, munt en citroen… dat klinkt als een heerlijke combinatie. De basis is rooibosthee en zorgt voor een mooie kleur.

6. Deze mango ice tea met frambozen ziet er super lekker uit. En als ik het recept lees zijn er weinig mensen die dit niet lekker zullen vinden.

Ik ga denk ik nummer 2 en 5 maar eens uitproberen om mee te beginnen. En jij, welk ice tea recept lijkt jou lekker? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord