Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Homemade granola uit de oven

Homemade granola uit de oven

Dat ik graag granola maak en eet is geen geheim. Er staat al een tijdje een recept voor hier op het blog. Die granola maak ik gewoon in de koekenpan maar vandaag maakte ik een nieuwe variant in de oven. Deze homemade granola uit de oven is ook rijker gevuld en daardoor nóg lekkerder. Ik kijk nu al uit naar mijn ontbijt van morgenochtend. 

Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en gedroogd fruit dat vaak met yoghurt wordt gegeten. Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli. Granola onderscheidt zich van de rest van zijn ontbijtfamilie doordat het geroosterd wordt met onder andere olie en honing. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze homemade granola:

200 gram havermout
200 gram gemengde rauwe noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, enz.)
100 gram gemengde pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten)
1 rijpe banaan
2 eetlepels olijfolie
klein snufje zout
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel gemberpoeder
150 gram gedroogd fruit (rozijnen, dadels, vijgen, cranberry’s, abrikozen, enz.)

Bereiding van deze homemade granola:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de havermout, noten, pitten, olijfolie en het kaneelpoeder, gemberpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.

3. Prak op een bordje de banaan goed fijn en doe deze bij het havermout-notenmengsel.

4. Meng dit even goed door tot een kruimelige massa ontstaat.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola op de plaat.

6. Bak de granola zo’n 20-25 minuten.

7. Laat afkoelen en snijd ondertussen, indien nodig, het gedroogde fruit klein. Rozijnen en cranberry’s hoef je niet klein te snijden uiteraard.

8. Meng het gedroogde fruit door de granola en laat helemaal afkoelen.

9. Schep de homemade granola tot slot in een glazen weckpot of andere afsluitbare trommel.

Ga jij nog snel de keuken in zodat je ook morgenochtend van deze homemade granola uit de oven kunt genieten? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie