Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Hemsley

Hemsley en Hemsley: De kunst om goed te eten

Deze week verschijnt het nieuwe boek van de zussen Jasmine en Melissa Hemsley met de titel Lekker en snel voor elke dag. Begin vorig jaar mocht ik een super leuke workshop van de Hemsley en Hemsley bijwonen toen hun eerste boek verschijn. Tijd om De kunst om goed te eten er nog eens bij te pakken. 

Hemsley en Hemsley: workshopVriendin Laura, eigenaar van Like & Love (it!), vroeg mij het toen gloednieuwe boek van Hemsley en Hemsley te reviewen. En als ik tijd en zin had, kon ik ook een workshop bijwonen in Amsterdam. Ik had nog geen tijd gehad om het boek echt goed te bekijken en liet me verrassen tijdens de workshop. Wat een ontzettend leuke mensen zijn Jasmine en Melissa. Spontaan maakten ze met iedereen een praatje alsof je ze al jaren kende en vol energie gingen ze aan de slag met verse ingrediënten, terwijl ze ondertussen hun ideeën over goede voeding met ons deelden. En natuurlijk werd er van alles geproefd en door de meesten goedgekeurd.

Hemsley en Hemsley en de spiralizer

Tijdens de workshop kwam er een, voor mij  nieuw, apparaat tevoorschijn met de naam spiralizer. Courgettes, wortels, komkommers, flespompoenen, you name it. Alles werd tot meterslange slingers en spaghetti gedraaid met behulp van de spiralizer. Je snapt het al: die moest ik hebben. Gelijk diezelfde middag bestelde ik er een en kon ik aan de slag met courgetti bolognese.

Wat je kunt verwachten van De kunst om goed te eten van Hemsley en Hemsley

Om te beginnen heb je een prachtig groot, dik en stevig gebonden boek in handen als je De kunst om goed te eten aanschaft. Er is duidelijk veel zorg besteed aan het uiterlijk van het boek.

De kunst om goed te eten is een boek waarmee je direct aan de slag kunt en waarvoor je echt geen briljante keukenprins(es) hoeft te zijn. De recepten zijn verdeeld in de categorieën ontbijt, soepen, salades, bijgerechten en snacks, vlees en vis, groentegerechten, dressings en dips, gebak en nagerechten en dranken. Een zeer compleet receptenaanbod waarmee je voorlopig vooruit kunt. Behalve talloze recepten vind je ook handige lijstjes en overzichten die je op weg helpen. Bijvoorbeeld ‘tien dingen om vandaag te doen’, ‘twaalf gulden regels’ of ‘de keukenvoorraad’. (Bron: Like & Love (it!)

Deze recepten uit De kunst om goed te eten staan in mijn top 10

Ik heb tijdens de workshop en het lezen van dit fijne kookboek een lijstje gemaakt met mijn 10 favoriete recepten. Het mag duidelijk zijn dat de courgetti bolognese op 1 staat (hoewel de zusjes het een veel chiquere naam geven).

1. Runderragù en courgetti
2. Kokos-amarantpudding
3. Kip tinola
4. Doperwten-perziksalade met geitenkaas
5. Salade van sesamkip met kokommernoedels
6. Terrine van rode biet en geitenkaas
7. BB-Brownies
8. Perenrumble met vijfkruidenpoeder en crème fraîche met gember
9. Paradijsrepen
10. Aardbeien-komkommer smoothie met munt

De kunst om goed te eten was een succes en ik denk zomaar dat het nieuwe boek van Hemsley en Hemsley dat ook weer wordt. Je kunt Lekker en snel voor elke dag al bestellen! 

Titel: Lekker en snel voor elke dag
Auteurs: Jasmine en Melissa Hemsley
Prijs: € 29,95

Koop bij bol.com

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord