Havermout is echt niet alleen geschikt om pap van te maken. Het leent zich uitstekend voor allerlei baksels. Muffins, appeltaart, crumble, noem maar op. Deze havermoutkoeken met een vleugje gember zijn ook heerlijk. En eenvoudig te maken, lees maar mee.
Havermoutkoeken met een vleugje gember worden bij mij thuis altijd met luid gejuich ontvangen: “Ohhh lekker! Mag ik er nu één en mag ik er dan morgen ook een mee naar school als 10-uurtje?”. Zo gaat dat ongeveer. In no time op dus. En heel eerlijk, ik vind ze zelf ook erg lekker. Het vleugje gember zorgt voor een verrassend tintje en maakt deze koeken nóg lekkerder.
Ingrediënten voor deze havermoutkoeken:
200 gram havermout
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels (room)boter (gesmolten)
4-5 eetlepels melk ( haver- of rijstemelk)
100 gram suiker
1 kleine theelepel gemberpoeder
snufje zout
Bereiding van deze havermoutkoeken:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng in een kom met een vork alle ingrediënten. Geen paniek als het een natte losse toestand blijft. Dat hoort zo.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat en druk deze plat.
4. Bak de havermoutkoeken in het midden van de oven in zo`n 20 minuten gaar en lichtbruin.
5. Laat ze wel op de bakplaat afkoelen anders vallen ze uit elkaar.
6. Maar dan… als ze zijn afgekoeld: smullen maar!
Je zult hier meer recepten met havermout als ingrediënt vinden. Ik denk dat je kunt stellen dat ik eigenlijk best een havermout-fan ben. Jij ook? Dan zou ik deze havermoutkoeken met een vleugje gember snel eens proberen.