Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Meatball day: 6x verrassende gehaktbal recepten
Meatball day: 6x bijzondere gehaktbal recepten

Meatball day: 6x verrassende gehaktbal recepten

Woensdag gehaktdag valt voor deze ene keer op een donderdag want het is meatball day! En een lekker gehaktballetje fietst er altijd wel in toch? Iedereen heeft wel een favoriet recept maar soms is het ook leuk, en lekker, om eens iets anders uit te proberen. Dus zocht ik zes verrassende gehaktbal recepten bij elkaar. Krijg je al trek? 

Een gehaktbal is een vleesproduct dat wordt gemaakt door gehakt tot een bal te draaien en daarna te braden. Om de bal niet uit elkaar te laten vallen in de koekenpan kan voor het bakken een ei en brood, verkruimelde beschuit of paneermeel worden toegevoegd. Meestal wordt peper en zout toegevoegd, en soms andere kruiden of bijvoorbeeld knoflook en uiensnippers. De gehaktbal is al lange tijd een veelvoorkomend voedingsmiddel, veelal met jus of mosterd geserveerd. Naarmate vroeger de armoede groter was bestond de gehaktbal meer uit brood. (Bron: Wikipedia)

Zes gehaktbal recepten om mee af te wisselen

1. Dit recept voor gegratineerde gehaktballetjes komt uit de Boodschappen en lijkt me ideaal voor het weekend. Lekker broodje erbij, beetje dippen in de saus. Hallo comfort food!

2. Speciaal voor de mensen die dol zijn op de Zweedse balletjes van de Ikea een recept om ze zelf te maken. En voor de meeste dingen geldt toch echt dat zelfgemaakt lekkerder is dus aan de slag maar.

3. Komt er visite en heb je zin in een tafel vol tapas? Dan mogen Albóndigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes, niet ontbreken.

4. Als je zin hebt in een oosters gehaktballetje dan komt dat helemaal goed met deze coconut curry chicken meatballs. Op de foto geserveerd met bloemkoolrijst maar gewone rijst kan natuurlijk ook heel prima.

5. Alweer zo’n fijne versie: gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven. Een recept van Uit Pauline’s keuken dat heerlijk is als avondmaaltijd maar net zo goed bij de borrel past. Beetje pasta en/of brood erbij en eet smakelijk!

6. Tot slot deze lamb and feta meatball flatbreads van Donna Hay die er werkelijk goddelijk uitzien. Snel uitproberen zeg ik!

Welk gehaktbal recept ga jij vandaag op meatball day uitproberen? Ik denk dat het hier nummer 5 wordt. De rest volgt later vast en zeker. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord