Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

koolhydraatarme bijbel foto

Koolhydraatarme bijbel | Janneke Vreugdenhill

Ik kreeg de Koolhdraatarame bijbel laatst van de uitgever toegestuurd (dank!). Nu kende ik al wat ‘bijbels’ zoals de Koekjesbijbel en de Bakbijbel en heb ik eerder al de Stoofbijbel en de Ovenbijbel mogen reviewen. Die dingen zijn gewoon geniaal. Een nadeel; er staan vaak zoveel lekkere recepten in dat je last van keuzestress krijgt. Want welk recept is nu het allerlekkerst en ga je als eerste maken…

Koolhydraatarme bijbel is hét naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en met langzame koolhydraten, zonder daarbij in te leveren op smaak. Van gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade tot koolraap-carbolara en steak béarnaise. En van mokkasmoothies en proteïnebrood tot krokante kipschnitzels en pompoenlasagne. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Koolhydraatarme bijbel:

koolhydraatarme bijbel omslagIn deze nieuwe bijbel vind je maar liefst 250 stoofrecepten! Overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Basisrecepten, Brood en co, Ontbijt, Eieren, Salade, Soepen, Glorieuze groenten, Vis, Vlees, Aardappelanders, In plaats van rijst, Net geen pasta en noedels, Pizza, quiche en meer, Dips en spreads, Bites, Drinks, toet en Ander zoet. Voor je bij deze recepten komt, vind je eerst nog een voorwoord en info over hoe je het boek gebruikt, uitleg over koolhydraten, ingrediënten, keukengerei en wat ‘how-to’s’. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord, receptenindex, en ingrediëntenregister.

Over Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil is kookboekenauteur en (culinair) journalist voor onder andere NRC Handelsblad en diverse radio- en televisieprogramma’s. Van haar hand zijn sinds 2001 meer dan vijftien kookboeken verschenen, waaronder Comfort food, We love groente (dat werd verkozen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek), Altijd Feest, Solo Food (waarmee ze in 2017 internationaal doorbrak) en De bijbel van de Nederlandse keuken.

Mijn favorieten uit de Koolhydraatarme bijbel:

Het kostte wat moeite maar ik heb uit de 250 recepten 10 favorieten geselecteerd die op mijn te-maken-lijstje gaan:

1. Mozzarellaplatbrood
2. Courgettepannenkoekjes met kruidenyoghurt
3. Mijn favoriete tomatensalade
4. Chop chop salade
5. Wraps van pulled chicken met koolsla en koriandermayo
6. Gratin van aardperen met salie en Gruyère
7. Empanada’s met tonijn en olijven
8. Mini-trifles met kokos, aalbessen en lemoncurd
9. Appel-bosbessencrumble met walnoten en kaneel
10. Frangipane-appeltaartje

En, ga jij de Koolhydraatarme bijbel in huis halen en aan de slag met die 25o recepten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord