Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

it starts with us foto

It starts with us #blogtour

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik kan de boeken van Colleen Hoover altijd erg waarderen. Ik keek dan ook al een tijd uit naar het vervolg op het prachtige It ends with us. Niet alleen mocht ik het boek It starts with us lezen zodra het verscheen, ik maak ook deel uit van de blogtour. In dit blog deel ik mijn leeservaring met je. Lees je mee? 

Feelgood is mijn go-to genre als ik wil ontspannen. Na een hele dag in de weer te zijn geweest met laptop en iPhone, vind ik lezen heerlijk. Om te voorkomen dat mijn hoofd ‘aan’ blijft, zijn boeken die je naar een andere plek brengen zonder ingewikkelde verhaallijnen echt fantastisch. Ik lees ze dan ook graag en vaak. It starts with us is wel net even een ander verhaal dan een luchtige feelgood, maar o zo fijn lezen.

It starts with us: wat je kunt verwachten

it starts with us omslagIn het vervolg op It ends with us, komen we terug in het leven Lilly als ze bijna een jaar moeder is van kleine Emerson. Hoewel ze gescheiden is van Ryle, maakt hij nog steeds deel uit van haar leven omwille van hun dochter. Het wringt al een tijd, door de dreiging die hij nog steeds met zich meebrengt. Als ze nietsvermoedend op een willekeurige ochtend jeugdliefde Atlas na jaren weer tegenkomt op straat, betekent dat het begin van allerlei veranderingen. Voorzichtig maar vastberaden zoeken Atlas en Lilly steeds meer toenadering, omdat ze er allebei van overtuigd zijn dat ze voor de rest van hun leven bij elkaar horen. Ryle accepteert dit niet zomaar en dit levert de nodige vervelende situaties op. Atlas heeft ondertussen te maken met vernielingen aan zijn restaurant en komt erachter dat hij een broertje heeft, waarvan hij nooit heeft geweten. Hij zet alles op alles om ervoor te zorgen dat zijn broertje Beau een beter leven tegemoet kan zien. Dit betekent dat hij de confrontatie met zijn moeder weer aan moet gaan, of hij nu wil of niet. Alles wat er gebeurt leidt naar een situatie waarin Atlas, Lilly, Emerson en Beau eindelijk kunnen zeggen: it starts with us.

Hoe het verder gaat?

Om spoilers te voorkomen, laat ik het toch echt hierbij. Ik kan alleen maar zeggen: ga vooral zelf lezen en genieten van dit indrukwekkende verhaal over huiselijk geweld en onvoorwaardelijke liefde. Ik vond het een prachtig boek dat een soort geruststelling biedt na deel 1, hoewel dat eerste boek echt veel meer indruk op me heeft gemaakt. Zorg er dus wel voor dat je eerst deel 1, It ends with us, leest. Pas dan kun je dit nieuwe boek echt waarderen.

It ends with us: een korte samenvating

De Nederlandse titel is Nooit meer en pfoe… wat een boek was dat. Over een heftig onderwerp: huiselijk geweld. Colleen Hoover heeft op prachtige wijze in romanvorm gegoten hoe Lilly, opgegroeid met een vader die haar moeder mishandelde, verliefd wordt op Ryle. Een prachtige liefde die toch een zwart randje krijgt. Dappere Lilly krijgt het zwaar te verduren…

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

En, ga jij dit nieuwe boek van Colleen Hoover hoe dan ook lezen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten? Vind ik leuk! 

 

Blogtour banner It starts with us

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie