Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De wensenwinkel foto

De wensenwinkel #blogtour

“It’s beginning to book a lot like Christmas…” O jongens, ik heb toch een heerlijk boek mogen lezen. Nog voordat het in de winkels lag ook, omdat ik onderdeel uitmaak van de blogtour die ik vandaag aftrap. De wensenwinkel is gezamenlijk geschreven door Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn. Dan weet je eigenlijk al zeker dat het om geslaagde feelgood gaat toch? 

Feelgood is mijn go-to genre als ik wil ontspannen. Na een hele dag in de weer te zijn geweest met laptop en iPhone, vind ik lezen heerlijk. Om te voorkomen dat mijn hoofd ‘aan’ blijft, zijn boeken die je naar een andere plek brengen zonder ingewikkelde verhaallijnen echt fantastisch. Ik lees ze dan ook graag en vaak.

De wensenwinkel: wat je kunt verwachten

De wensenwinkel omslagIn ‘De wensenwinkel’ spelen vier personen een hoofdrol: Claire, Josie, Stijn en Jim. Claire werkt in het verzorgingstehuis waar haar oma woont, die dagelijks gezelschap krijgt van haar opa. Het is er een troosteloze bedoening en de bewoners kwijnen er, tot verdriet van Claire, weg van eenzaamheid en eentonige dagen die zich aan elkaar rijgen. Opa en oma besluiten dat Claire de naaiwinkel van oma krijgt met de wens dat ze er een mooie bestemming voor weet.

Josie, de vriendin van Claire, zit al tijden te verslonzen op de bank in haar tot in de puntjes verbouwde woonboerderij, sinds haar (inmiddels) ex-man haar besodemieterde. De ooit zo goed verzorgde Josie vindt het allemaal wel best en lijkt inmiddels meer op Ma Flodder. Als ze hoort dat Josie de winkel van haar oma heeft gekregen, gaat ze er direct naartoe en bedenkt ze ter plekke een (tijdelijke) invulling voor de winkel: De Wensenwinkel. Met de naderende feestdagen willen ze zoveel mogelijk wensen van mensen waarmaken in ruil voor een vergoeding die ten goede komt aan het verzorgingstehuis van oma.

Die grondige verbouwing van de woonboerderij van Josie werd destijds gedaan door Stijn. En laat Stijn nu net langs de winkel lopen met zijn zoontje als ze het bordje ‘Wensenwinkel’ in de etalage zien staan. Josie bedenkt zicht geen moment en vraagt Stijn of hij kan helpen de winkel snel in een betere staat te brengen dan waarin hij nu verkeert. Stijn heeft het eigenlijk druk genoeg met zijn zoon en dochter zo na de scheiding van zijn vrouw, maar hij kan de smekende blik van Josie niet weerstaan.

En dan is er nog Jim, de soapacteur die net te horen heeft gekregen dat hij ontslagen is. De media en aanbidsters laten hem niet met rust en hij kan moeilijk los komen van zijn oude leven. Als hij de winkel binnenloopt kan Josie het ook nu niet laten en weet ze Jim te strikken voor een soort ruilhandel. Jim komt op een enorm goede manier in de aandacht en Claire en Josie kunnen hem inzetten om wensen waar te maken.

Hoe het verder gaat?

Om spoilers te voorkomen, laat ik het toch echt hierbij. Ik kan alleen maar zeggen: ga vooral zelf lezen en genieten van dit feelgood verhaal met een prachtige boodschap! Een boodschap over iets over hebben voor een ander en dan vooral voor de ouderen. Ik vond het echt een heerlijk boek waarmee je al een beetje in de kerststemming komt. Perfect om mee op de bank te kruipen, lekker onder een dekentje met een grote mok thee…

En, ga jij dit boek hoe dan ook lezen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten? Vind ik leuk! 

Blogtour De Wensenwinkel banner

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie