Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Intermittent fasting doe je zo foto

Intermittent fasting doe je zo! | Hannah Vreugdenhil

In de eerste week van het nieuwe jaar viel het nieuwste boek van Hannah Vreugdenhil op de deurmat: Intermittent fasting doe je zo! Heel stiekem was ik best nieuwsgierig naar intermittent fasting en dan vooral of het een oplossing kan zijn voor die stomme corona-kilo’s waar iedereen, en ik dus ook, tegenaan loopt.

intermittent fasting doe je zo omslagThuiswerken en de fietsritjes naar kantoor missen, op en neer naar school wandelen, sowieso meer thuis zijn, sportscholen dicht: ik mis onwijs mijn dagelijkse portie beweging die ik anders zonder moeite pak. En ja, ik sport wel thuis en ik wandel dagelijks maar ik gebruik mijn lichaam serieus anders dan ik gewend ben, vooral op de dagen dat ik de hele dag werk, en dat is te merken aan mijn lijf. Niet alleen die paar kilo’s maar ook bezoekjes aan de fysio (voor rug- en nekspieren bijvoorbeeld) horen bij deze corona-toestand. Terug naar het boek dat ik kreeg en de review! Lees je mee?

Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt. Dit boek bevat: 2 x 8 weekmenu’s, handige boodschappenlijsten, lekkere en voedzame recepten, variatietips en tips & tricks. Intermittent fasting – doe je zo: gezond vasten, grip op je levensstijl en zorgeloos genieten van lekker eten. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Intermittent fasting doe je zo!

Sceptisch was ik zeker, want ik heb serieus altijd honger in de ochtend nadat ik ben gedoucht en aangekleed. En ontbijt is ook nog eens mijn favoriete maaltijd van de dag… ben ik wel geschikt voor deze methode? Op de eerste bladzijden van haar boek vertelt Hannah letterlijk hetzelfde en toch vind ze het een succes dus dat gaf de burger moed om door te lezen. Het boek telt 200 pagina’s die na een inleiding van Hannah, verdeeld zijn over de hoofdstukken Voeding is de brandstof van je lichaam, Waar word je gelukkig van?, Weekmenu’s en Recepten. Ook beginnersfouten, meest gestelde vragen en Hannahs spelregels komen aan bod. Kortom, een fijn boek om gelijk goed van start te kunnen met intermittent fasting.

Over Hannah Vreugdenhil

Hannah Vreugdenhil is ervaringsdeskundige als het gaat om intermittent fasting. Daarnaast is ze lifestyle coach, ondernemer  en schrijft ze kookboeken. Eerder reviewde ik al haar boek High protein. Je kunt Hannah ook vinden op Instagram, waar ze je meeneemt in haar dagelijkse voedings- en sportroutine en een inkijkje geeft in haar ondernemende leven.

Ik ben ondertussen serieus aan de slag gegaan met niet ontbijten. Noem het nieuwsgierigheid. Ik ben benieuwd of ik het kan handelen, vooral op de dagen dat ik om 6.00 uur opsta, én of het inderdaad resulteert in een fitter (en slanker) lichaam. Want daar hou ik toch echt van hoor. Als de sportscholen ook nog open mogen, ben ik weer helemaal in mijn hum. 

Tot slot een tip: als je het boek in huis haalt, kun je tot 1 maart 2021 gratis deelnemen aan de Instagram cursus die Hannah vanaf 11 januari is gestart. Daarna kun je nog steeds deelnemen maar betaal je € 89,90. 

 

(Dit blog bevat affiliate links.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord