Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

High Protein Hannah Vreugdenhil foto

High protein | Hannah Vreugdenhil

Hoewel ik over het algemeen best balans weet te houden in mijn voedings- en bewegingspatroon, moet ik eerlijk toegeven dat dat hele Corona-gebeuren invloed heeft. Omdat je zoveel thuis bent, eet je regelmatig net wat vaker en dan ook vaak iets dat net even te lekker is. Hetzelfde geldt voor sporten. Normaal gesproken sport ik drie keer per week met plezier buiten de deur en dat thuis sporten kost me gewoon moeite op een of andere manier. Toen viel High Protein van Hannah Vreugdenhil op de deurmat…

En dat was precies wat ik weer even nodig had: een boek dat vol staat met lekkere voedzame recepten. Ik volg Hannah al een tijd op Instagram en zag daardoor al regelmatig bordjes met lekkers voorbij komen. Mocht je Hannah nog niet volgen, ga dan nu gelijk even naar haar Instagram-account en klik op ‘volgen’. Weet je zeker dat je niets meer mist aan kook- en workoutinspiratie (en er huppelen regelmatig blije hondjes voorbij ook trouwens). En als je dan toch bezig bent; je vindt Hannah ook op YouTube met nog meer fijne dingen voor een lekker fit leven.

Wat je kunt verwachten van High Protein

Om te beginnen telt het boek 143 pagina’s met 56 recepten, verdeeld over de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, DinerTo go, Snacks en Desserts. Voordat de recepten starten, vind je een voorwoord van Hannah, uitleg over eiwitten en algemene variaties. Achterin het boek vind je nog een handig register.

Wat moet je eten als je wilt afvallen? Eiwitten. Wat moet je eten om je spieren te laten groeien? Eiwitten. Waar moet je op letten als je vooral plantaardig eet? Eiwitten. Foodie en fitgirl Hannah Vreugdenhill combineert het noodzakelijke met het smakelijke en presenteert in High Protein 56 heerlijke en voedzame gerechten waarin minimaal 25 procent eiwit zit. Elk recept kan vegetarisch gemaakt worden. Voor wie lekker wil eten en tegelijkertijd goed voor zichzelf wil zorgen. (Bron: omslag)

Banner High Protei Hannah Vreugdenhil.jpg

Mijn favorieten

Zoals eigenlijk altijd het geval is, kon ik het ook nu niet laten om een lijstje met favoriete recepten te maken terwijl ik dit boek doorbladerde. Dit is mijn top 10:

1. Parfect
2. Bounty smoothie bowl
3. Coconut cheesecake chiapudding
4. Skinny Italian
5. Protein tower sandwich
6. Vegan Turkse pizza
7. Asian persuasion
8. Tempting to touch
9. Rollin’ tuna
10. Bunnies

Toevallig is het, terwijl ik dit blog schrijf, weer tijd om een boodschappenlijstje te maken voor de komen dagen, dus daar gaan ook een paar recepten uit High Protein op. Ga jij het boek ook lezen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie