Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Keukentafel van het Noorden

De keukentafel van het Noorden | Yvon Jaspers

Een tijd geleden zag ik de aankondiging voor het boek van Yvon Jaspers ergens in een timeline voorbijkomen. Ik besloot het te reserveren bij de bibliotheek waar ik werk en vergat het toen eigenlijk een beetje. Pas geleden kreeg ik de melding dat De keukentafel van het Noorden voor me klaar lag. Best vlot aangezien het boek nog niet zo lang ‘uit’ is…

In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddestoelen zoeken, vlierbloesem plukken en bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika en nooit meer een winter zonder hygge. (Bron: omslag)

Over Yvon Jaspers:

Als je Boer zoekt vrouw zegt, zeg je Yvon Jaspers. Maar ze werd eerder al bekend als gezicht van Het Klokhuis. Daarnaast schreef ze columns voor Margriet en VIVA en heeft ze de kinderboekenserie Ties & Trijntje geschreven. Ook is ze al meer dan 12 jaar actief als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarvoor ze het kookboek Spaghetti op het plafond heeft uitgebracht.

Wat ik vind van De keukentafel van het Noorden:

Alleen voor de foto’s en vormgeving zou je dit boek al moeten kopen. Hoewel alle seizoen voorbij komen steken de onwijs sfeervolle winterplaatjes er met kop en schouders boven uit. Je krijgt onmiddellijk zin om een reisje naar Scandinavië te boeken. Het boek telt 240 pagina’s en de recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Fika in de ochtend, Lunch, Fika in de middag, Diner, Dessert, Op de plank en Om samen te vieren. Recepten waar ik mee aan de slag wil?

  • Kanelbullar; kleine kaneelbroodjes
  • Kladkakka; supersnelle chocoladetaart
  • Fiskefrikadeller; viscakejes met garnalen, koolrabi, wortel en room
  • Pepparkakor; kruidige koekjes met sinaasappelrasp
  • Semmeltarta; roombroodjescake
  • Gepickelde groenten

Of je nu wel of niet fan bent van Yvon Jaspers, dit boek is echt een aanrader om in je boekenkast te zetten. Gaat het boek bij jou op je wishlist?

Titel: De keukentafel van het Noorden
Auteur: Yvon Jaspers
Prijs: € 24,99

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie