Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

BBQ skills: the fire station BBQ workshops

BBQ skills verbeteren? Workshop o’clock!

Een half jaar geleden plande ik al een BBQ workshop met mijn broer voor begin november. Bijna is het zover en gaan we eindelijk samen aan de slag met gas-BBQ’s. Maar er is nog veel en veel meer aan BBQ skills te leren op barbecuegebied natuurlijk. Ik vermoed dus ook zomaar dat het niet bij deze workshop blijft en ging vast op zoek naar meer.

Mijn broer heeft al een buitenkeuken in de vorm van een gasbarbecue, maar wil dus graag meer skills aanleren. Ik wil vooral van alles uitproberen om een goede keuze te maken voor de aanschaf van een nieuwe BBQ. En het is ook gewoon leuk om samen met de broer op pad te gaan en lekkere dingen te maken.

BBQ skills: ook in het najaar en de winter

Waarom in het najaar en de winter BBQ workshops volgen? Omdat je er dan in het voorjaar volle bak mee aan de slag kan. Daar komt bij dat we binnenkort verhuizen naar een huis met een fantastische tuin. En die tuin leent zich uitstekend voor een buitenkeuken in de vorm van een barbecue én om lange avonden in diezelfde tuin door te brengen. Dan is het extra fijn om van alles uit te proberen, voor je een keuze maakt voor een bepaald soort barbecue.

Daar komt bij dat je het hele jaar door buiten kunt koken als je wil. Hoe gezellig wil je het hebben tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld. Vuurkorf, lekker veel plaids, kaarsen, warme drankjes, kerstlichtjes en dan smullen van lekkere hapjes van de barbecue. Leuk toch, zo’n winter barbecue, weer eens wat anders dan de gourmetplaat op tafel 😉

Als de brandweer…

Nou ja, hopelijk hebben we die juist niet nodig, maar tijdens mijn zoektocht naar een leuke BBQ workshop kwam ik The Fire Station tegen. Gevestigd in een voormalige brandweerkazerne in Kaatsheuvel, kun je er talloze workshops volgen voor keramisch barbecuen op Kamado’s: Kamado Basics, Beef Excellent, Vis, Birds on BBQ of Kerst op de Kamado. Hoewel er licht sprake is van keuzestress, denk ik dat ik toch die kerst workshop ga voorstellen aan de broer als vervolg op onze eerste BBQ workshop samen. Dan moet het goed komen met die BBQ skills toch? En anders rijden we door naar de Efteling. Als we toch in de buurt zijn…

Gas of Kamado?

Ik hoop door deze workshops te volgen, straks beter een keuze te kunnen maken voor wat het beste past. Gas is natuurlijk snel en overzichtelijk; handig voor drukke dagen. De Kamado lijkt me net even wat meer voorbereiding vragen, maar is wel écht barbecuen.  Ik houd beide opties nog open, maar neig wel naar gas. En dat komt ook doordat ik het tot nu toe beter vind passen bij mijn idee van een buitenkeuken. Maar hé, misschien verandert dat nog. Wordt vervolgd…

Volg jij wel eens workshops op het gebied van koken, bakken of BBQ skills? Laatst hadden wij als teamuitje nog een workshop Italiaans koken. Gezellig om te doen, samen koken!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord