Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

all you can read 9 header

All you can read #9: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. En nu zijn er sinds een tijdje ook nog e-books bijgekomen die ik op mijn tablet lees. Kijk je mee naar mijn lijstje in deze All you can read #9?

All you can read #9

Nee heb je | Charlotte de Monchy

Hoewel ik er echt even in moest komen, las ik dit boek daarna in rap tempo uit. Wat een leuke zussen en wat een leuke mannen ontmoeten ze daar op Bali. En hoewel ik niets met water heb, behalve in de badkuip en jacuzzi, zou ik bijnnnna ook willen leren surfen. Fijn boek!

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand. Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Duik in het diepe | Sarah Morgan

Wat een heerlijk boek! Uit de categorie ‘feel good’ weer, want dat is lekker ontspannen lezen. Over hoe de bewoners van Puffin Island, Emily en haar nichtje Lizzy in hun harten sluiten. En over hoe Ryan het hart van Emily omtdooit en haar en Lizzy voor zich wint.

Een betoverend en romantisch verhaal dat zich afspeelt op het zonovergoten Puffin Island. Voor de fans van Lucinda Riley en Sante Montefiore. Puffin Island: betoverend, zonovergoten… en vol uitdagingen! Deel 1 Het is een spannende zomer voor Emily Donovan. Ten eerste heeft ze plotseling de verantwoordelijkheid over het dochtertje van haar overleden halfzus, een beroemde actrice; ten tweede willen de paparazzi haar en de kleine Lizzie maar niet met rust laten, en ten derde is de schuilplek die ze heeft uitgekozen om te ontsnappen aan de pers, Puffin Island, omringd door de zee. En als Emily érgens bang voor is, dan is het wel water… Gelukkig biedt de knappe jachtclubeigenaar Ryan aan haar te helpen. Op zich heel fijn, maar het wordt wel érg spannend als hij haar kust! Ryan Cooper is gevraagd een oogje in het zeil te houden op Emily, een nieuwkomer op Puffin Island. Helemaal geen straf, want hij vindt haar heel aantrekkelijk! Ze komt aanvankelijk wat afstandelijk en angstig over, en hij doet zijn uiterste best om haar te laten ontspannen. Langzaam lijkt hij haar vertrouwen te winnen, maar net als hij het gevoel heeft dat er iets moois tussen hen ontstaat, komt zijn geheim aan het licht…

Hoofd in de wolken | Sarah Morgan

Na deel 1 (Duik in het diepe) las ik gelijk deel 2. Dit keer gaat het om Brittany, vrienin van Emily uit deel 1, en Zach. Hoe zeer hij haar tien jaar geleden ook heeft gekwetst en hoeveel hindernissen en moeite het ook kost, ze komen niet van elkaar los. Eind goed al goed?

Haar leven lang droomt archeologe Brittany Forrest al van avontuur. Op haar achttiende dacht ze dat gevonden te hebben met bad boy Zachary Flynn, maar na slechts tien onstuimige, hartstochtelijke dagen ging hun bliksemhuwelijk in rook op, waarna ze besloot hem uit haar hoofd te zetten. Piloot Zach weet dat hij Brittany destijds teleurgesteld heeft. Nu hij is teruggekeerd naar Puffin Island en haar weer ziet, kan hij er echter niet omheen: zijn gevoelens zijn nog net zo sterk als vroeger. Ook al heeft hij zich nooit goed genoeg voor haar gevoeld, toch kan hij onmogelijk uit haar buurt blijven… Terwijl lange, hete zomerdagen overgaan in zwoele nachten onder de sterrenhemel, ontdekken Brittany en Zach dat het vuur tussen hen nog lang niet gedoofd is. Komen hun dromen van een lang en gelukkig leven samen deze tweede keer wél uit?

Spanning in de lucht | Sarah Morgan

En ook het laatste deel uit deze fijne 3-delige serie las ik natuurlijk. Dit keer draait het om Sky(lar) en Alec die elkaar uiterst irritant vinden en tóch met elkaar te maken krijgen. En hoe. Nog een keer genieten van Puffin Island, deze keer bedekt onder een witte sneeuwdeken. Aanrader!

Skylar snapt niet waarom vrouwen Alec altijd zo aantrekkelijk vinden. Hij mag dan ontzettend knap zijn, zij kent hem vooral als cynisch en afstandelijk. Wanneer ze door omstandigheden gedwongen wordt de vakantie met hem door te brengen, is ze dan ook bepaald niet blij…

De kleine bakkerij aan het strand | Jenny Colgan

Alles zit tegen in het leven van Polly en dat brengt haar naar een eiland ver van vrienden en familie. Hoe onmogelijk het eerst ook lijkt, weet ze uiteindelijk een nieuw leven voor zichzef te creëren met een nieuwe baan, nieuwe vrienden en zelfs een nieuwe liefde. Heerlijk boek!

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie