Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Ceasar salad foto

Ceasar salad #maaltijdsalade

Ceasar salad is een klassieker die eigenlijk iedereen wel kan waarderen. Ik had de salade alleen nog nooit zelf gemaakt. Toen er laatst een fles Cardini’s Ceasar dressing in de Foodybox werd gebracht, besloot ik dat het tijd was om daar verandering in te brengen. Het was een succes!

Deze salade kun je als lunch en als avondmaaltijd prima op tafel zetten. Als je wil, kun je er nog een gekookt eitje aan toevoegen. Geeft het nog iets meer vulling. De mannen hier thuis vonden het in ieder geval een geslaagde salade die vaker op tafel mag komen. Die croutons zijn trouwens een aanrader voor eigenlijk iedere salade. Heerlijk!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 krop Romaine sla, gesneden en gewassen
300 gram kiphaasjes
75 gram ontbijtspek, in plakjes
75 gram Parmezaanse kaas, grof geschaafd
25 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
1 stokbrood
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
Cardini’s Ceasar dressing (fles 350 ml)

 

Zo maak je deze Ceasar salad:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng in een grote kom de olijfolie met de knoflook en wat peper en zout.

3. Snijd het stokbrood in blokjes en doe bij de knoflookolie in de kom, schud goed om en meng dan de fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor.

4. Verdeel de broodblokjes over de bakplaat en bak zo’n 12-15 minuten in de oven.

5. Verdeel de plakjes ontbijtspek over de bodem van een grote koekenpan en laat op halfhoge stand langzaam krokant bakken. Laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.

6. Bak in dezelfde pan de kiphaasjes die je eerst heb bestrooid met wat peper en zout, haal ze als ze gaar zijn uit de pan en snijd in stukjes.

7. Verdeel ondertussen de Romaine sla over vier borden.

8. Verdeel de kipblokjes over de borden, breek de krokante ontbijtspek in stukjes en verdeel ook over de borden en daarna de grof geschaafde Parmezaanse kaas.

9. Besprenkel de salade nu met wat Cardini’s Ceasar dressing en verdeel tot slot de croutons over de borden.

Zet de dressing op tafel samen met croutons die overblijven (en die gegarandeerd alsnog op gaan). Eet smakelijk! Mocht je in zijn voor meer salade-inspiratie, kijk dan zeker hier even >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie