Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday Favorites #33: groen in huis foto

Friday Favorites #33: met veel groen in huis

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favorieten van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites, dit keer met veel groen in huis. 

Friday Favorites #33: groen in huis

Planten in het toilet

kunstplanten hangplantDoor het hele huis vind je bij ons planten. Ik houd ervan. Ze geven sfeer, kleur en zorgen voor een fijn klimaat in huis. Maar er zijn natuurlijk altijd plekjes waar een echte plant het simpel niet gaat redden, door gebrek aan daglicht. Het toilet bijvoorbeeld, daar komt bij ons echt geen streepje daglicht naar binnen. En toch wil ik groen. Kunstplanten die niet van echt te onderscheiden zijn, zijn de oplossing. Ik ga voor een toffe hangplant!

Is het een fles of is het een pot

fles met gat en kurkEen soortgelijke fles met gat in de voorkant als deze, heb ik in huis. Die lijkt me perfect om de hangplant in te stoppen en dan samen op het plateau in het toilet neer te zetten. Misschien nog wat mos of kiezels onderin om het wat op te leuken. Zo’n fles is trouwens ook heel leuk om met kerst een klein kerstlandschap in te maken. Beetje kunstsneeuw op de bodem, kerstboompje(s) erin… Top!

Droogbloemen of gedroogd gras

DroogbloemenEen andere optie om donkere hoekjes mee op te fleuren, is het gebruik van droogbloemen. Helemaal van nu ook. Omdat het best wel stofnesten zijn, kun je ervoor kiezen om ze in een decoratieve glazen fles of pot met kurk of deksel te doen. Of je vervangt ze gewoon regelmatig. Dat kan natuurlijk ook. Ook leuk voor de afwisseling.

Liefde voor varens

kunstvarenIk heb een liefde voor varens. Ben er ook mee opgegroeid dat er 90% van de tijd wel een varen in huis was. De ene keer op een bijzettafeltje, de andere keer in een plafondhanger en ook in de tuin. Ook bij ons staan er varens in de tuin en in huis. Nadeel van veel varens is, dat ze op enig moment vaak blad verliezen dat je de hele dag door je huis tegenkomt. Alternatief is dan ook een kunstvaren die niet van echt te onderscheiden is. Ook top voor donkere badkamers waar je toch wat groen in wil aanbrengen voor de sfeer.

Diffuser + olie = fijnigheid

diffuserNu we weer langzaam maar zeker meer tijd binnenshuis doorbrengen is een diffuser een fijn apparaat. Zeker als straks ook de verwarming weer aan gaat. Je stopt er een paar druppels van je favoriete etherische olie en je huis begint in no time heerlijk te ruiken én het helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Mijn favoriete geuren zijn eucalyptus (zeker als je last van je luchtwegen hebt), sinaasappel en citroen.

Buxus: een klassieker

Kunst buxusAchterin onze tuin staat een schuur met daarvoor een overkapping. In die overkapping staat een vaste werkbank met daarboven een plank. Je raadt het al: hoekje is perfect om wat leuke decoratieve spulletjes op te zetten. Omdat het onder de overkapping zit, is het een donkere hoek waar ook nog eens geen regenwater komt natuurlijk. In de zomer niet zo’n probleem omdat ik dan toch dagelijks alle potten wat water geef, maar in de winter wel een issue. Ik denk dus dat ik ga voor een kunst buxus in een toffe pot. Bang zijn voor de buxusmot die je complete buxus kaalvreet hoeft dan ook niet haha. En rond de feestdagen kunnen er wat lichtjes in de buxusbol voor een extra leuk effect!

Als jij ook friday favorites hebt of tips voor groen in huis: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord