Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

urban cycling club pellikaan almere

Urban Cycling bij Club Pellikaan: én een winactie!

Afgelopen woensdag ging ik weer naar Club Pellikaan, als vervolg op mijn eerdere bezoek. Waar ik vorige keer koos voor een les Ladies Boxing ging ik dit keer voor Yolates. Uiteindelijk werd dat in plaats van een relaxte workout een intensieve les Urban Cycling. Hoe dat ging? Read all about it! 

Zoals ik al zei was het bedoeling dat ik een uur Yolates zou meedoen; een combi tussen yoga en pilates. Toen ik de ruimte binnenkwam werd ik vriendelijk begroet én bleek dat, door omstandigheden, yolates was omgeruild voor yoga. Op zich ook prima zou je denken, tot ik begreep dat dit zou plaatsvinden in een temperatuur tussen de 40 en 60 graden. Say what?! Dat was voor mij het sein om rechtsomkeer te maken. Dus vroeg ik snel aan Claire, mijn contactpersoon bij Club Pellikaan: “wat is er nog meer te kiezen qua lessen die NU starten?” Juist, dat werd dus Urban Cycling.

Club Pellikaan: Urban Cycling

Tijdens deze les beweeg je niet alleen, maar beleef je vooral! Het is een spinningles waarin we sprinten, opstijgen, dansen en kracht/core oefeningen combineren op heerlijke muziek. Het is een swingende full body training op de bikes!

Laat ik beginnen met een vooroordeel dat niet alleen ik, maar blijkbaar velen met mij hebben (of hadden): het is GEEN spinningles zoals we die allemaal wel kennen uit de sportschool. Ik heb daar persoonlijk ook niet echt blije herinneringen aan zeg maar. Je moet het eigenlijk zo zien dat je het grootste deel van de les op de pedalen staat en trapt op het ritme van de muziek. Ondertussen beweeg je je lichaam, ook op het ritme van de muziek, volgens de instructies. Push-ups op het stuur bijvoorbeeld, maar overall heb je het gevoel dat je je in een soort gecombineerde wereld bevindt van dansen en een pittige workout. En dat dus allemaal op een spinning bike. Volg je het nog? Hier zie je hoe het er ongeveer uitziet >>>

Aanstekelijk zo’n ‘juf’ met Duracell-batterijen

Ik heb best al heel wat instructeurs voorbij zien komen in mijn leven als het om sportscholen en groepslessen gaat maar ik was er stil van… Milotte heeft volgens mij serieus energie voor minstens drie. Tijdens de les Urban Cycling is er geen moment dat ze niet meedoet, en is ze een-en-al energie. Aanstekelijk! Later bleek dat ze direct doorging naar een les Jump Fitness op de trampolines van Jumping Jack én een uur eerder had ze ook al les gegeven. Thanks voor de leuke kennismaking met Urban Cyling (unstopable) Milotte!

Jumping Jack

Ik noemde het net al: Jumping Jack. Je vind deze indoor trampolinehal onder hetzelfde dak als Club Pellikaan (in het voormalige Centre Point). De broers brengen graag regelmatig een bezoekje aan Jumping Jack en zelfs opa waagt zich nog aan het jumpen. Vooral bij slecht weer is het een zeer geschikt uitje waar de kids hun energie even lekker kwijt kunnen. En er worden dus ook door Club Pellikaan Jump Fitness lessen gegeven op diezelfde trampolines.

Praktische info over Club Pellikaan

Je kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds terecht om je sportieve ei kwijt te kunnen. Op zaterdag ook maar dan tussen 9.00 een 21.00 uur en op zondag tussen 9.00 en 19.00 uur. Je vindt Club Pellikaan (en Jumping Jack) in Almere aan de Koninginneweg 1. Behalve in Almere vindt je Club Pellikaan in nog zes andere steden. Kijk op de website om te checken of jouw woonplaats er ook tussen zit en voor meer informatie over bijvoorbeeld tarieven en lesrooster.

WIN: 2 dagpassen voor Club Pellikaan Almere!

Ik had het er vorige keer al over dat ik iets leuks mag weggeven: 2 dagpassen voor Club Pellikaan Almere. Lekker een hele dag gebruik maken van alle faciliteiten samen met je vriend(in), broer/zus, buurvrouw… Hieronder lees je wat je moet doen om kans te maken. Succes!

1. Volg Pukster en Club Pellikaan Almere op Facebook

2. Tag op Facebook onder de post over de winactie een vriend(in) met wie je samen een hele dag gebruik wilt maken van alle faciliteiten van Club Pellikaan Almere. Je mag ook onder dit blog een reactie achterlaten.

Als je Pukster ook op Instagram volgt wordt dat uiteraard gewaardeerd.

De winactie loopt tot 1 maart aanstaande. De winnaar of winnares maak ik zo snel mogelijk bekend door je te taggen onder de winactie op Facebook. Je ontvangt ook een persoonlijk bericht voor de afhandeling dus houd je berichten in de gaten. Mocht het zo zijn dat degene die wint niet binnen 48 uur reageert, dan loot ik opnieuw.

Club Pellikaan is een serieus grote sportschool met heel veel mogelijkheden (keuze uit talloze lessen bijvoorbeeld) en ruime openingstijden. Het gezellige ‘café’ en de nette kleedkamers zorgen voor een prima sfeer. Kortom, als je nog op zoek bent naar een sportschool, ga zeker eens kijken. En natuurlijk meedoen met de winactie! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord