Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Thuis sporten: 3x mijn favorieten
Thuis sporten: 3x mijn favorieten

Thuis sporten: 3x mijn favorieten

Normaal gesproken, dus voor het leed dat corona heet, kun je me zo’n drie keer per week in de sportschool vinden. Meestal vroeg in de ochtend en dan volg ik het liefst een les. Niet omdat ik zo’n groep persé gezellig vind , maar omdat ik dan niet zelf hoef na te denken over wat ik ga doen. Na een uur verlaat ik verhit en met een rood hoofd de sportschool weer, ga ik lekker douchen en verder met de dag. 

En toen kwam corona. De sportscholen gingen voor de eerste keer dicht. Gelukkig schakelde mijn sportschool toen vrij snel om naar buitenlessen. Soort bootcamptrainingen. Ook prima. Maar dit keer mag ook dat niet en ben je dus echt op jezelf aangewezen als het gaat om het behouden van je sportritme en een fit lichaam. En dat is helemaal niet zo makkelijk als het gaat om wilskracht en de combinatie van thuiswerken en thuisonderwijs. Aan het eind van de dag ben ik gewoon gaar en pers ik er hooguit nog een rondje wandelen uit na het eten. En toch probeer ik drie keer per week de dag thuis ook te starten met sporten. Hoe ik dat doe? Lees maar mee.

Thuis sporten: zo doe ik dat

Meestal prik ik de woensdag-, vrijdag- en zondagochtend in alle vroegte om mijn workouts te doen. Ik schiet gelijk uit bed in mijn sportkleding, drink een groot glas water of thee en ga de garage in. Op de andere dagen begin ik meestal met een wandeling zodat ik een lekker fris hoofd heb voor ik aan het werk ga. Op de dagen dat ik wel een workout doe, wandel ik trouwens ook vaak nog. Ik kom dan ook, ondanks het vele thuis zijn, nog best vaak aan die 10.000 stappen op een dag. Soms zelfs meer en soms ook een stuk minder. So be it.

1. Eigen invulling
Dit doe ik meestal: aan de slag met de spullen die ik heb. Ik begin meestal met een half uurtje hoepelen (15  minuten linksom, 15 minuten rechtsom) terwijl ik iets op Netflix kijk. Daarna volgt dan een een half uurtje kracht waarvoor ik naast mijn eigen lichaamsgewicht ook gebruikmaak van dumbells (verschillende gewichten), een matje, een step, een ketllebell, elastieken (verschillende sterktes), enzovoort. Zo train ik mijn armen, benen, billen en buik. Als je zelf niet zo goed weet wat je dan moet doen, kun je op internet allerlei voorbeelden van oefeningen en schema’s vinden.

2. Van Rheenen Sport
Dit is de sportschool waar allebei de broer hebben leren zwemmen. In het verleden was ik ook een tijd lid en volgde ik allerlei lessen. Nu volg ik regelmatig via Facebook een lesje bodyshape. Ondertussen hebben ze zo’n groot aanbod dat er eigenlijk voor elke les die je normaal volgt, verschillende online versies zijn.

3. Billy Blanks
Ik heb good old Billy Blanks herontdekt! Back to the nineties via YouTube met Tae Bo. Inclusief hysterische “Whoei!!!” na elke set door de (vooral dames) op de achtergrond. Lekker actief en fijn als alternatief voor de bokslessen in de sportschool.

Tot zover mijn favorieten als het gaat om thuis sporten. Neemt niet weg dat ik het ook echt super lastig vind om dé juiste manier te vinden. Wat mij betreft is het nog steeds behelpen en haalt het het allemaal niet bij het ‘gewone’ sporten. Maar hé, alle beweging is meegenomen en zodra we weer mogen, gaan we weer volle bak aan de gang en je zult zien dat je sneller dan je nu misschien denkt weer in shape bent. Aan die gedachte houd ik me vast. Ik weet dat het zo werkt omdat ik na een gebroken enkel ook maanden niet kon sporten. Eenmaal weer lekker in het ritme, was mijn conditie en vorm weer snel terug. Blijkbaar heeft je lichaam een soort sportief geheugen waardoor je toch niet hélemaal opnieuw hoeft op te bouwen. Maar dat het pijn en moeite gaat kosten, reken maar van yes. Ik zeg, kom maar door met die spierpijn en snel de sportscholen weer open. Ik kan niet wachten.

Waarom ik blijven bewegen zo belangrijk vind? Omdat ik merk dat het ontzettend bijdraagt aan hoe fit ik me voel. Zeker nu we zoveel thuis zijn en daardoor veel langer in dezelfde houding zitten. Mijn lichaam mist de standaard beweging die normaal bij een dag hoort: op de fiets naar kantoor, de wandelingetjes op kantoor, lopend kleine broer naar school brengen, sporten, enzovoort. Dat blijkt best veel te zijn als je het vergelijkt met de huidige situatie  De fysio heeft me de afgelopen tijd echt een paar keer moeten oplappen op het gebied van rug- en nekklachten die ik voorheen niet had… Door die klachten kon ik dan tijdelijk niet sporten. Kortom, het schiet allemaal niet zo op dus: blijven bewegen! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie