Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6x typische wintersport recepten uit Oostenrijk

6x typische wintersport recepten uit Oostenrijk

Ben je al op wintersport geweest of ga je nog? Dan komt dit rijtje met typische wintersport recepten je vast en zeker heel bekend voor. Zeker als Oostenrijk jouw favoriete bestemming is voor een weekje skiën (of snowboarden, of langlaufen, of…). Ik ben heel benieuwd of je ze allemaal wel eens gegeten hebt in Oostenrijk en welke jouw favoriet is. Laat je het me weten? 

Behalve de zes recepten die ik hier nu bij elkaar zet, zijn er uiteraard nog veel meer lekkere recepten en producten die je veel tegenkomt tijdens de wintersport in Oostenrijk. Ik heb een best lijstje met favorieten in ieder geval. Zo ontbreken tijdens onze vakanties in Oostenrijk nooit (maar dan ook echt NOOIT) de rum-kokos kugeln van Casali, of de tafelkoekjes van Manner, of Almdüdler, of… Je snapt het wel denk ik: voldoende lokaal lekkers daar.

6x typische wintersport recepten uit Oostenrijk

1. Op nummer  1 staat sowieso Kaiserschmarrn. Na een ochtend flink doorskiën is er niets lekkerder dan een groot bord vol warme Kaiserschmarrn. Ik maak het ook regelmatig thuis omdat het eigenlijk altijd lekker is.

2. Apfelstrudel is ook een klassieker die niet mag ontbreken tijdens de wintersport. Maar opgelet als je slagroom erbij bestelt: die bevat in Oostenrijk meestal geen suiker. Thuis maak ik er ook wel eens een maar smokkel dan toch vaak met kant-en-klaar bladerdeeg.

3. Hoe vaak ik niet zo’n Germknödel met Vanillesauce voorbij heb zien komen tijdens de wintersport… En toch heb ik in al die jaren er nog nooit zelf een gegeten. Misschien dat daar dit jaar verandering in komt. En anders gewoon thuis maar eens maken.

4. Ik hoop nog steeds dat de Nederlandse bakkers ook Laugenbrezel in hun assortiment gaan opnemen. Al sinds ik als klein meisje met mijn ouders op vakantie ging naar Oostenrijk mogen deze zoute krakelingen niet ontbreken. We nemen ze vaak ook mee tijdens de terugreis voor onderweg in de auto.

5. Als je door en door koud bent tijdens een écht koude dag skiën dan fiets een lekkere kom warme Gulashsuppe er ook altijd prima in.

6. Voor de stevige trek is er Tiroler Gröstl, vaak geserveerd in een pannetje. Je vindt in dat pannetje aardappel, spek en kaas meestal afgetopt met een gebakken ei. Perfect om te delen ook.

Voor degenen die nog gaan: heel veel plezier en houd alles heel! Maar vooral heel veel genieten van de bergen, de sneeuw en het lekkers dat Oostenrijk te bieden heeft. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord