Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Walnotentijd: 6x walnoten recepten
6x walnoten recepten

Walnotentijd: 6x walnoten recepten

Eind september, begin oktober is het tijd om walnoten te plukken. Mijn vader ging er altijd met de fiets op uit en kwam dan thuis met tassen vol. Hij deed er vervolgens mee wat je ermee moet doen en wij kregen kant-en-klare walnoten mee naar huis. Maar weet jij eigenlijk wat je met walnoten moet doen voordat je ze kunt eten? Ik ging op onderzoek uit en zocht gelijk zes walnoten recepten bij elkaar. 

Zodra walnoten uit zichzelf uit de boom beginnen te vallen is het zaak om er snel bij te zijn met plukken. Als de groene bolster namelijk te lang om de noot blijft zitten gaan de noten schimmelen. Zwarte of beschimmelde noten kun je daarom ook beter laten liggen. Maar ja, hoe kom je dan bij die walnoten hoog in de boom? Schudden! Of zoals de broers wel doen met een stok (hockeystick ook handig) een beetje tegen de takken tikken.

Zodra je thuis komt met je walnotenoogst is het belangrijk om alle stukjes bolster te verwijderen en ze te wassen. Dat is een best klusje maar wel belangrijk wil je ze uiteindelijk kunnen opeten. Daarna moeten de walnoten een week of twee drie drogen; geef ze hiervoor voldoende ruimte. Als je dan uiteindelijk de walnoten heen en weer schud en je hoort dat de noot los zit van de schil, zijn ze klaar om te eten.

6x Walnoten recepten

1. De dag beginnen met een ontbijttaartje met abrikozen en walnoten? Er zijn echt veel slechtere ontbijtjes te bedenken zeg ik. Grote beker thee erbij en mij hoor je niet meer.

2. Dit recept voor risotto met champignons en walnoten is perfect voor de herfst. Ik vind risotto echt comfort food bij uitstek en perfect voor het weekend.

3. Dit bakseltje ziet er ook al zo lekker uit: walnoten karamel taart. Als je visite verwachte en je hebt zin om iets lekkers te bakken met je zelfgeplukte walnoten; kanshebber!

4. Ik maar regelmatig een bananencake omdat de broers dat echt heerlijk vinden. Stukje mee naar school wordt dan ook zeker gewaardeerd. Dit recept voor een bananen walnoot chocolade cake gaat dus zeker op het te-maken-lijstje.

5. Walnoten doen het ook altijd goed in een salade. Deze pastasalade met bieten, walnoten, feta en druiven is niet alleen een plaatje om te zien maar smaakt vast ook top.

6. Maak je graag quiche? Dan is deze quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing echt iets voor jou. Een frisse salade erbij en klaar ben je.

Heb jij een walnotenboom in de tuin of buurt? Veel plezier met plukken en geniet van je oogst en deze walnoten recepten!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie