Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Trifle potjes: ontbijt of lunch to go
trifle potjes

Trifle potjes: ontbijt of lunch to go

Is de ochtendspits voor jou vaak reden om ‘slechte’ keuzes te maken als het om je ontbijt of lunch gaat? Dan zijn deze trifle potjes een uitkomst! Je maakt ze van tevoren klaar zodat je ’s ochtends alleen nog maar een lepel en je potje uit de koelkast hoeft te pakken. Handig en een gezonde keuze voor je ontbijt thuis maar zeker ook voor je lunch op kantoor. 

Ik maakte dit keer de trifle potjes met kiwi en blauwe bessen maar daar kun je natuurlijk mee variëren. Aardbeien en frambozen zijn in de zomer heerlijk, ook in allerlei combinaties. Of wat dacht je van verse ananas of banaan. Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie(s) dus tag me vooral als je een foto deelt op Instagram.

Dit heb je nodig voor twee trifle potjes:

200 gram aardbeienkwark
2 eetlepels chiazaad
200 gram (magere) kwark
2 eetlepels geraspte kokos
scheutje maple sirup
1 kiwi, in stukjes
2 handjes blauwe bessen
2 handjes granola of muesli
klein handje rozijnen
(2 potjes met deksel)

Zo maak je deze trifle potjes:

1. Meng de aardbeienkwark met de chiazaadjes en verdeel over de bodem van twee glazen potjes.

2. Verdeel hier de kiwi en blauwe bessen over.

3. Meng de kokos met de kwark, breng op smaak met wat maple sirup en verdeel over het fruit.

4. Verdeel dan de granola of muesli over de potjes en tot slot de rozijnen.

5. Doe het deksel op het potje, zet in de koelkast en morgenochtend is jouw ontbijt of lunch ready to go.

Nu we het toch over lekkere ontbijt en lunch ideeën hebben. Heb je de appeltaart havermout al eens geprobeerd? Of de ontbijtglaasjes met kwark, granola en rode bessen? En homemade granola is ook snel gemaakt trouwens. 

Bonus recept: appeltaart trifle

400 gram (magere) kwark
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel koekkruiden
scheutje maple sirup
2 kleine elstar appels, geschild, in stukjes
scheutje olie
1 theelepel kaneel
klein handje rozijnen
klein handje walnoten, in stukjes
2 handjes granola of muesli

Zo maak je de appeltaart trifle:

1. Meng de helft van de kwark met de chiazaadjes en verdeel over de bodem van twee glazen potjes.

2. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpannetje, voeg de stukjes appel, kaneel, rozijnen en walnoten toe en laat op middelhoog vuur stoven terwijl je blijft roeren. Als de appel zachter wordt, haal je de pan van het vuur en laat je de gebakken appeltjes afkoelen. Daarna verdeel je ze over de potjes.

3. Meng ondertussen de rest van de kwark met de koekkruiden en verdeel daarna over de gebakken appeltjes in de potjes.

4. Verdeel tot slot de granola of muesli over de potjes.

5. Doe het deksel op het potje, zet in de koelkast en morgenochtend is jouw ontbijt of lunch ready to go.

En, heb je de smaak te pakken en ga je gelijk de keuken in om je ontbijt of lunch voor morgen te fixen? Hier staan er in ieder geval regelmatig van dit soort heerlijke potjes in de koelkast. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie