Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tomatensalade met verse basilicum
tomatensalade met basilicum en balsamico

Tomatensalade met verse basilicum

Lekker kan soms zo eenvoudig zijn. Dat bewijst deze tomatensalade met verse basilicum wel. En ook nog eens een bijgerecht dat werkelijk bij van alles en nog wat past. Bij de BBQ, naast een portie gekookte groenten zoals snijbonen of broccoli, of tijdens de lunch bij je gebakken eitje bijvoorbeeld. Deze smakelijke tomatensalade komt hier in ieder geval regelmatig op tafel. 

De bekendste onder de snackgroenten is wel het snoeptomaatje. Het is de eerste minigroente die tien jaar geleden door Tommies in Nederland werd geïntroduceerd. De voedingsstoffen in een tomaat helpen bij het behoud van je weerstand, een goede bloeddruk en een gezonde huid. Tommies snoeptomaatjes zijn heerlijk zoet en vallen daardoor goed in de smaak bij kinderen. (Tommies)

De ingrediënten van deze tomatensalade

1 beker snoeptomaatjes
1 bosuitje
10 blaadjes basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn
zwarte peper
zout

De bereiding van deze tomatensalade

1. Was de snoeptomaatjes, halveer ze en doe ze in een schaaltje.

2. Verwijder het onderste en bovenste deel van het bosuitje en snijd in dunne ringetjes en voeg toe.

3. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg toe.

4. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper en wat zout.

5. Voeg de balsamicoazijn toe en schep de tomatensalade om.

En, ga je deze tomatensalade met verse basilicum binnenkort uitproberen? Eet smakelijk vast.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een reactie