Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spruitjestijd! 6x spruitjes recepten
6x spruitjes recepten

Spruitjestijd! 6x spruitjes recepten

Spruitjes… vaak is het zo dat je ze of echt niet lust of juist heel lekker vindt. Geen idee bij welk team jij hoort maar ik ben ze in de loop der jaren gaan waarderen daar waar ik ze vroeg echt niet te doen vond. Klein puntje: ik ben de enige thuis die ze lekker vindt.

Niet dat ik me daardoor laat tegenhouden overigens. Ik maak in het spruitjesseizoen af en toe gewoon spruitjes voor mezelf klaar en maak dan voor de mannen een andere groente klaar. En die lucht tijdens het klaarmaken van spruitjes? Afzuigkap op maximaal, geurskaars aan en verder gewoon negeren haha. Hoe dan ook, ik zocht op Pinterest zes spruitjes recepten bij elkaar voor de liefhebber. Enjoy!

Check deze zes spruitjes recepten

1. Spruitjes met zoete aardappel en spek; dat klinkt niet verkeerd toch? Een lekkere winterse ovenschotel!

2. Dit recept zou ik zelf niet snel bedenken maar op zich zien deze tortilla’s met spruitjes er smakelijk genoeg uit om eens te proberen.

3. Aardappeltjes uit de oven komen hier regelmatig voorbij. Deze combinatie van geroosterde spruitjes en rosevalaardappeltjes lijkt me ook heel prima.

4. Weet niet wat jij ervan vindt maar ik vind dit een recept dat heel goed past bij het kerstdiner: spruitjes uit de oven met rodewijn-tijmboter.

5. En natuurlijk mag ook een stamppot-recept niet ontbreken. Deze stamppot spruitjes met Boursin en cashewnoten klinkt mij bijzonder goed in de oren.

6. Tot slot het spruitjesrecept dat ik graag gebruik: spruitjes met spekreepjes, ui en appel. Heerlijk! Een vleugje kaneel en komijn maakt het af.

Lust jij spruitjes? En zo ja, welke spruitjes recepten lijken jou het lekkerst? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie