Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

spinazie ovenschotel low carb foto

Spinazie ovenschotel #lowcarb

Frittata’s komen hier regelmatig op tafel. Omdat ze lekker, voedzaam, makkelijk te maken en handig zijn. Je kunt er namelijk heel goed restjes groenten in verwerken en op dagen dat er in etappes gegeten wordt is het ook ideaal. Deze spinazie ovenschotel lijkt erg op een frittata maar dan uit de oven. 

Omdat ik er geen krieltjes of een andere vorm van aardappel aan heb toegevoegd, is deze ovenschotel een duidelijk gevalletje ‘low carb’. Handig als je daar op wil letten dus, maar net zo lekker als je helemaal niet met koolhydraatarm eten bezig bent. Mocht je trouwens nog andere groeten over hebben, zoals bijvoorbeeld courgette of groene asperges dan kun je die er gerust aan toevoegen.

Ingrediënten:

10 eieren
400 gram spinazie, uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt
1 rode ui
350 gram rundergehakt
1 rode paprika
150 gram geraspte belegen kaas
peper en zout
nootmuskaat
olijfolie

Zo maak je deze low carb spinazie ovenschotel:

1.  Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.

2. Kluts de eieren los, meng de uitgelekte spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3. Snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes.

4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de rode ui en paprikablokjes tot ze zacht beginnen te worden.

5. Voeg dan het gehakt toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en bak rul en gaar.

6. Haal de pan van de hittebron en giet het spinazie-eimengsel in de pan.

7. Roer het geheel snel om en giet het mengsel dan in de ovenschaal.

8. Bestrooi met de geraspte kaas en bak zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de spinazie ovenschotel gaar is. Je kunt dit testen met een satéprikker.

Lekker met wat rauwkost of een frisse salade ernaast. Boeit het low carb verhaal je niet zo, dan is een vers gebakken broodje ook heerlijk hierbij. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie