Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Holiday food: 6 snacks voor onderweg

Holiday food #1: snacks voor onderweg

Ook hier is die heerlijke lange schoolvakantie van zes weken begonnen. Sommigen zijn al op vakantie, sommigen gaan nog en sommigen blijven thuis. Als je je waagt aan een (lange) autorit richting vakantiebestemming, is een goed gevulde proviand-tas met snacks voor onderweg een must. Zeker als je de kids op de achterbank een beetje tevreden wil houden. En dat kan echt anders dan alleen met maar kleffe broodjes kaas, krentenbollen en zakken snoep en chips.

Behalve het lijstje met snacks voor onderweg dat hieronder staat nemen we ook vaak nog iets van vleeswaren mee voor uit het handje. Wortels doen het ook altijd prima en natuurlijk gaat er ook wel een snoepje en bus Pringles mee. De man wil ook altijd graag ergens tijdens de rit iets van een kitkat of bounty. En natuurlijk heel veel water!

Snacks voor onderweg: zo doen wij dat

1. Wraps! Wij nemen zelden nog brood(jes) mee omdat deze garant staan voor ‘bellen in de buik’ en die zijn allesbehalve prettig. Wij nemen standaard volkoren wraps mee. Die maak ik de avond voor vertrek klaar en pak ze als we weggaan uit de koelkast, hup in de koelbox. Dun laagje mosterd, rucola, kalkoen/kip/cervelaat/ham/geitenkaas erbij en rollen maar. Ik snijd ze altijd doormidden en leg ze dan naast elkaar in hersluitbare (diepvries)zakjes.

2. Fruit! Ook standaard gaan er wat appels en/of bananen mee in de tas maar wat absoluut niet mag ontbreken is een grote hoeveelheid gekoelde druiven. Meestal vertrekken wij ergens aan het einde van de nacht en, het klinkt misschien gek, dan zo rond een uur of zeven, half acht zijn die ijskoude druiven uit de koelbox heerlijk. Ook deze was ik de avond van tevoren, haal ze van het takje en stop ze in een afsluitbare bus.

3. Dikkerdjes! Deze kleine pannenkoekjes maak ik al een tijdje van tevoren en bewaar ik in de vriezer. De avond van tevoren maken kan natuurlijk ook prima. Met de vulling kun je variëren; rozijnen, noten, appel, gedroogd abrikoos of cranberry’s… Net wat je lekker vindt.

4. Soepstengels! Volkoren soepstengels zijn ook perfect om mee te nemen. Als iemand wat te knagen wil haal je zo’n doos tevoorschijn en in no time is hij leeg. Kruimelt ook nauwelijks dus handig!

5. Havermout muffins! Ook zo’n feest onderweg, deze muffins. En ook deze maak ik rustig een tijdje van tevoren om in te vriezen. Bij vertrek pluk je ze zo uit de vriezer. Echt een traktatie tijdens zo’n lange rit.

6. Appelkoeken! Als de havermoutmuffins je niet aanspreken dan zijn deze koeken (zonder boter) ook een heel goed idee om mee te nemen. En  je raadt het al, ook deze kun je weer van tevoren maken en invriezen.

Hoewel het meestal niet lukt om voor de terugweg zelf snacks te bakken, lukt fruit altijd en vinden we meestal wel ergens wraps. Volkoren is nog wel eens een issue maar een kleinigheidje houd je altijd toch 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord