Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Seizoensgroenten in november: deze recepten maak je nu
seizoensgroenten in november

Seizoensgroenten in november: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in november. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in november. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in november? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in november, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Allemaal met een lekker herfstig tintje. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in november

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in december thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, aardpeer, andijvie, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddestoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, venkel, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen. Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in november

1. Deze ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas gaat bij mij sowieso op het het te-maken-lijstje. Lekker voor een herfsterige zondag

2. In het kader van ‘vergeten groenten’ mag dit recept voor schorseneren met garnalen en peterselieboter er best zijn toch? Heb jij wel eens schorseneren gegeten?

3. Met deze zalmtartaar met venkel en limoenmayonaise zet je een heerlijk voorgerecht op tafel dan ook nog eens prima bij november past. Lekker!

4. Dit is toch wel hét seizoen voor de stamppotjes. Dit recept voor stampot met knolselderij, winterpostelein en hartige champignons is ook nog eens volledig plantaardig.

5. Hoewel ik zelf nog nooit rammenas gegeten heb, althans niet dat ik weet, ziet deze carpaccio van rammenas er wel geweldig uit.

6. Hoewel andijvie stamppot altijd goed is, ziet deze Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie er toch ook erg lekker uit. En een beetje afwisseling is ook welkom toch?

De seizoensgroenten in november bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie