Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

salade van bleekselderij, komkommer, druiven en feta foto

Salade van bleekselderij, komkomer, druiven, appel en feta

Veel mensen vinden bleekselderij zo zo. Eerlijk gezegd vind ik er zo uit het handje ook niet veel aan. Maar als je bleekselderij verwerkt in salades is het echt een aanrader. Bleekselderijsalade met appel en augurk komt hier dan ook regelmatig op tafel, maar dit keer besloot ik er iets anders mee te doen. Het resultaat: salade van bleekselderij, komkommer, druiven, appel en feta. Lekker als voorgerecht, bijgerecht of tijdens de lunch. 

Wie kent ze niet, de groengele stengels met groene bladeren. Bleekselderij heeft een frisse smaak en is ook nog eens ontzettend gezond. Het zit namelijk boordevol vitamines en bevat ook veel kalium en calcium. Hou er wel rekening mee dat bleekselderij een nitraatrijke groente is. (Bron: Gezondheidsnet.nl)

Ingrediënten:

2 handjes walnoten, grof gebroken
8 stengels bleekselderij, in boogjes
1 komkommer, in blokjes
1 appel, geschild en in blokjes
250 gram witte druiven, gehalveerd
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
50 gram feta
Voor de dressing:
100 milliliter crème fraîche
2 eetlepels appelciderazijn
4 eetlepels olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze salade van bleekselderij, komkommer, druiven en feta:

1. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan en zet dan weg.

2. Meng in een schaal de bleekselderij met de komkommer, druiven en peterselie.

3. Roer in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng dan goed door de salade van bleekselderij.

4. Nu kun je twee dingen doen: óf je verdeelt de salade over schaaltjes óf je laat alles in de grote schaal.

5. Verkruimel dan de feta boven de salade en bestrooi tot slot met de geroosterde walnoten.

Deze salade van bleekselderij komt hier zeker vaker op tafel. Ook heerlijk bij een BBQ tijdens een van de vele zomerse dagen die ons hopelijk te wachten staan. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie