Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Rucolasalade met watermeloen, feta en rode ui
Rucolasalade met watermeloen, feta en rode ui

Rucolasalade met watermeloen, feta en rode ui

Yes, de watermeloenen verschijnen weer in de winkels. Watermeloen eet zo lekker weg uit het handje. Maar zeker net zo lekker in deze rucolasalade met feta. Deze rucolasalade met feta mag wat mij betreft in de zomer zo vaak mogelijk op tafel. Heerlijk bij de barbecue ook. 

Watermeloenen, afkomstig uit Middellandse Zeelanden, zijn donkergroen van kleur en hebben een gewicht van circa 2,5 kg. Bekend zijn de watermeloenen uit Adana in Turkije, waarvan het vruchtvlees roze tot dieprood is en zeer sappig en zoet van smaak, mede door de hoge vruchtbaarheid van de grond in deze streek. De zwarte pitten van de watermeloen bevinden zich niet in een holte zoals bij de andere meloenen, maar liggen ingebed in het vruchtvlees. Er zijn ook pitloze rassen. Uit Amerika worden langgerekte watermeloenen aangevoerd met een gestreepte schil. Er bestaan ook rassen met geel, oranje, roze of wit vruchtvlees. Watermeloenen bestaan voor 95% uit water. Het dorstlessende vermogen is het grootst als de vrucht gekoeld en puur wordt gegeten. [Wikipedia]

De ingrediënten van deze rucolasalade met watermeloen

150 gram rucola
halve watermeloen
half blok feta
halve rode ui
extra virgin olijfolie
balsamico-azijn
peper
zout
handje walnoten/pijnboompitten (al dan niet geroosterd)

De bereiding van deze rucolasalade met watermeloen

1. Doe de rucola in een schaal.

2. Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen uit de schil en snijd het in kleine stukjes.

3. Snijd de rode ui in dunne kwart ringen en voeg bij de salade.

4. Verkruimel de feta over de rucolasalade met watermeloen.

5. Verdeel 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico-azijn over de salade.

6. Bestrooi nog met wat peper en zout.

7. Serveer met de walnoten/pijnboompitten los zodat ieder naar wens kan toevoegen.

Behalve als bijgerecht bij de avondmaaltijd is deze rucolasalade met watermeloen ook een heerlijke lunchsalade. Ik neem ‘m regelmatig mee naar kantoor. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie