Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Rijstsalade met noten, mango, appel en kaas
Rijstsalade met noten, mango, appel en kaas foto

Rijstsalade met noten, mango, appel en kaas

Pastasalades zijn redelijk gebruikelijk. Rijstsalades toch iets minder lijkt het. Misschien dat dit recept voor een rijstsalade met noten, mango, appel en kaas (en nog meer lekkers) daar verandering in kan brengen. Hier thuis gaat het recept zeker op herhaling. Perfect voor drukke dagen of om mee te nemen als lunch. 

Ik blader altijd met veel plezier door de magazines van de verschillende supermarkten. Soms alleen maar om het bladeren, soms haal ik er een paar recepten uit om later te maken en dit keer ging ik, geïnspireerd door het recept uit de Boodschappen gelijk aan de slag. Op een of andere manier geef ik toch altijd een eigen draai aan zo’n recept, zo ook dit keer. Reactie van de broers: “Erg lekker! Maar toch net iets minder lekker dan pastasalade.” Ik keur het goed.

Ingrediënten:

550 gram notenrijst
1 mango (eetrijp)
2 appels (pink lady), gewassen
6 stengels bleekselderij
200 gram oude kaas
handje rozijnen
50 gram walnoten en/of hazelnoten
4 eetlepels olijfolie
halve citroen
1 theelepel honing
1 theelepel grove mosterd

Zo maak je deze rijstsalade met noten, mango, appel en kaas:

1. Kook de notenrijst voor de aanwijzingen op de verpakking in laat afkoelen in een grote schaal.

2. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen en hak ze dan grof.

3. Was de stengels bleekselderij en snijd ze daarna in dunne boogjes.

4. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dan in dunne plakjes.

5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6. Doe de bleekselderij, appel, mango, noten en rozijnen bij de rijst in de schaal.

7. Schaaf de kaas grof boven de salade.

8. Rasp de schil van de halve citroen boven een kommetje en knijp deze vervolgens uit boven hetzelfde kommetje.

9. Voeg de olijfolie, honing en mosterd toe en roer tot een lekkere dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

9. Giet de dressing bij de rijstsalade en schep alles voorzichtig om.

Mocht je nog iets meer vulling willen in deze rijstsalade met noten, dan kun je eenvoudig wat stukjes gerookte kip toevoegen. Combineert super goed! Je kunt de mango ook vervangen door ananas  trouwen, ook super lekker. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie