Men neme een paar tortilla’s, wat lekkere ingrediënten, toppen het af met geraspte kaas en met behulp van een grill-ijzer tover je in no time de lekkerste quesadillas tevoorschijn. Moeilijke eters? Geen issue want ze zijn eenvoudig naar ieders smaak klaar te maken.
Stel, je hebt een belachelijk drukke dag achter de rug en eigenlijk nul-komma-nul zin om nog een maaltijd te fabrieken. Maar ja, die hongerige kindjes hebben trek! En jijzelf eigenlijk ook wel… Zorg dat je altijd een pak (volkoren) tortilla’s in huis hebt en je hebt in no time blije gezichten aan tafel. Want hoewel ik je hieronder uitleg hoe ik ze afgelopen week maakte, kun je volop variëren met de ingrediënten. Kom je ook van je restjes groenten en vleeswaar af ;-).
De ingrediënten van quesadillas met gerookte kip
1 pak volkoren tortillas (8 stuks)
2 gerookte kipfilets
1 rode paprika
1 zakje geraspte (geiten)kaas
1 fris zure appel (bijv. granny smith)
mosterd
De bereiding van deze quesadillas
1. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes.
2. Was de paprika en snijd er dunne reepjes van.
3. Schil de appel, snijd hem in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd dunne plakjes.
4. Verwarm het grill-ijzer vast voor.
5. Besmeer de tortilla’s half met licht mosterd.
6. Verdeel de kipfilet, paprika en appel over de helft die met mosterd is besmeerd.
7. Bestrooi met de geraspte (geiten)kaas.
8. Vouw de tortilla’s dubbel en leg er steeds twee tussen het grill-ijzer.
9. Zodra de kaas gesmolten is en de tortilla mooie lichtbruine streepjes heeft zijn de quesadillas klaar.
10. Snij de quesadillas doormidden, geef ze op een bordje aan de hongerige kids en let op hun gezicht!
Ik maakte deze quesadillas met gerookte kip afgelopen week na een drukke dag als avondmaaltijd, maar ze kunnen ook heel goed als lunch. Weer eens iets anders dan een tosti.