Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pulled pork uit de slowcooker beeld

Pulled pork uit de slowcooker

Het kan geen verrassing zijn dat ik blij ben met mijn Crock-Pot. Ik deel regelmatig een recept dat ik in de slowcooker heb bereid. Dit keer deel ik het recept voor pulled pork uit de slowcooker met je. Dat gaat namelijk net zo goed als in de oven, alleen je hebt er vrijwel geen omkijken naar. 

Je kunt pulled pork heel makkelijk in een grote hoeveelheid maken. Dat geldt ook voor de slowcooker; gewoon de hoeveelheden aanpassen. Hoe je pulled pork eet? Tussen een stuk Turks brood bijvoorbeeld en dan een lekkere cole slaw erbij. Of met rijst en snijbonen en wat kroepoek. Als je voor de laatste versie gaat vind je de kip teriyaki uit de slowcooker waarschijnlijk ook heerlijk. Wij wel in ieder geval.

Ingrediënten:

1 kilo procureur (of beenham)
200 ml water
250 ml barbecuesaus (Heinz)
75 ml appelciderazijn
2 theelepels gerookt paprikapoeder
4 eetlepels donkere basterdsuiker
vers geraspte gember (ongeveer een duimpje)
1 eetlepels olijfolie
paar druppels tabasco
optie: 2 bosuitjes in ringetjes

Zo maak je pulled pork uit de slowcooker:

1. Meng in een maatbeker het water, gerookt paprikapoeder, de barbecuesaus, basterdsuiker, appelciderazijn, olijfolie, gember en tabasco door elkaar.

2. Schenk een laagje van het marinademengsel op de bodem van de slowcooker en leg de procureur er bovenop.

3. Schenk de rest van de marinade over het vlees en doe het deksel op de slowcooker.

4. Stel de slowcooker in op de lage stand voor 8 uur. Draai het vlees een paar keer om gedurende de bereidingstijd.

5. Wanneer de tijd erop zit, haal je het vlees uit de slowcooker en leg je het in een schaal.

6. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar tot draadjesvlees.

7. Giet het vocht uit de slowcooker over in een steelpan.

8. Meng in een kommetje een eetlepel maizena met een scheutje water tot een papje.

9. Giet het papje bij het vocht in de steelpan en breng snel aan de kook.

10. Als de saus de juiste dikte heeft bereikt, op smaak brengen met peper en zout.

11. Giet een deel van de saus over het vlees in de schaal en garneer (eventueel) met de ringetjes bosui.

12. Set de rest van de saus naast de pulled pork op tafel.

Heb je al eens zelf pulled pork gemaakt? En deed je dat dan in de oven, de BBQ of met een slowcooker? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie