Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6x prei recepten foto

Pinspiratie: 6x prei recepten

Prei vind ik persoonlijk altijd wat lastig op een of andere manier en doe ik er eigenlijk weinig anders mee dan het gebruiken als ingrediënt in de soep. En laat prei nu net thuishoren in de seizoensgroenten van deze maand. Tijd om daar verandering in te brengen dus ging ik op zoek naar lekkere prei recepten om uit te proberen. Zit er voor jou ook iets lekkers bij? 

Prei, Allium ampeloprasum var. porrum (synoniem: Allium porrum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae), die als groente wordt gegeten. Prei is het meest verwant aan de olifantsknoflook, A. ampeloprasum var. ampeloprasum, en de kurrat, A. ampeloprasum var. kurrat, die beide ook als groente worden gegeten. (Bron: Wikipedia)

6x prei recepten

1. We starten met dit recept voor vislasagne met prei. Dit ga ik hoe dan ook een keer maken want ik krijg er spontaan trek van.

2. Een salade met prei heb ik eerlijk gezegd nog nooit gemaakt en zou ook niet snel in me opkomen. Maar deze pittige salade van biet, prei en walnoten ziet er wel super smakelijk uit.

3. Deze ovenschotel mag ook niet ontbreken in dit lijstje prei recepten en ziet er wat mij betreft uit een lekkere portie comfort food: gegratineerde prei met tagliatelle.

4. Met deze stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei maak je van een doordeweekse maaltijd een feestje. Ziet er toch geweldig uit of niet?

5. En ook deze preischotel met rookworst staat vast en zeker garant voor een heerlijke avondmaaltijd. Dit recept gaat op mijn te-maken-lijstje.

6.Tot slot een recept van Brenda Kookt voor preisoep dat ik ook zeker weten ga maken, ondanks het feit dat de broers geen soep-fans zijn. Des te meer blijft er over 😉

Ik heb voorlopig voldoende inspiratie met deze prei recepten. Maarrrrr als jij nog een lekker prei recept hebt dat ik zeker moet proberen laat me dat dan vooral weten! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een antwoord