Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6 populairste recepten

De 6 populairste recepten van Pukster.nl

Hoewel ik er niet dagelijks mee bezig ben, is het best leuk om af en toe een blik te werpen op de ‘statistieken’ van Pukster. Om te zien welke recepten het goed doen bijvoorbeeld. Ik zette de zes populairste recepten van Pukster.nl op een rijtje en vond het best een verrassende top 6. Kijk je mee? 

Ik varieer graag en probeer graag nieuwe dingen uit. Hoe anders ging dat vroeger thuis waar het 9 van de 10 keer neerkwam op aardappelen, groente en vlees. De uitzonderingen waren ouderwetse macaroni, kip met patat en sla op zondag en af en toe vis van de visboer. Wel maakte mijn vader iedere zaterdag een grote pan verse soep waar we dan het hele weekend plezier van hadden. Behalve die grote pan soep, maakte hij op zaterdag ook altijd een pan draadjesvlees of gehaktballen. Hoe anders ziet het lijstje met de populairste recepten van Pukster er dan uit…

De 6 populairste recepten van Pukster.nl

1. Op nummer 1 staat, ik had het echt niet verwacht, het recept om zelf zalmsalade te maken. Hoewel, zalmsalade is wel een typische klassieker die bijna iedereen lust. En natuurlijk kun je kant-en-klare zalmsalade kopen bij de visboer bijvoorbeeld, maar ik maak het liever zelf. Zalmsalade uit de supermarkt komt er hier zeker niet in. Niet omdat ik dat te min vind, maar wel omdat ik het gewoon niet zo lekker vind. En als ik alle toevoegingen lees haak ik ook vaak af. Mijn vader maakte vroeger tijdens verjaardagen, regelmatig dit zalmsalade recept en ik maakte het dus al snel toen ik zelfstandig ging wonen. Het recept is nog altijd zoals het was: simpel en lekker!

2. Niet eens alleen in de paalperiode, maar het hele jaar door is het artikel met drie ei recepten uit 2016 populair. Persoonlijk ben ik op zijn tijd ook best in voor een lekker eitje. Gekookt, gebakken of roerei, allemaal lekker. Dat ik niet de enige ben die van een eitje houdt blijkt dus wel. Heb je trouwens al eens een fritatta gemaakt?  Ook een aanrader.

3. Je verwacht het niet maar op nummer 3 staan de honden muffins die ik wel eens voor hondenvriend Boaz bak. Ach, zo verrassend is het misschien ook niet; als je het beste voor je hond wilt dan is zelf maken top ten slotte. Je weet precies waar jouw hond van houdt (en ook waarvan vooral niet) en nog belangrijker: je weet exact welke ingrediënten er in de muffins gaan. Als je hond iets niet mag, weet je ook zeker dat het niet aanwezig is. Jij blij, hondje blij!

4. Daarna volgt het recept voor Canadese appeltaart. Dé favoriete taart van grote broer. Daarover gesproken, tijd om er weer eens een te maken! Want ik weet niet hoe het bij jou is, maar homemade appeltaart is al-tijd een succes. Vond ik vroeger thuis ook al, als mijn vader weer eens een lekkere verse appeltaart had gebakken. Smullen echt! Het is ook een van de weinige taarten waar ik geen nee tegen kan zeggen. Maar dan alleen als ‘ie zelfgemaakt is.

5. Kabeljauw uit de oven met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek staat op een mooie 5e plek. Heb jij dit recept al eens geprobeerd? Vis uit de oven is niet alleen lekker maar ook handig als je eters krijgt bijvoorbeeld. Terwijl je visje gaart in de oven, heb jij tijd voor een drankje of om de bijgerechten te maken. En als je dan die visschotel op tafel zet heb je vast en zeker tevreden gezichten aan tafel.

6. De dinner rolls horen ook in de top 6 en dat snap ik dan weer heel goed. Die zijn gewoon super lekker en heel eenvoudig te maken. Misschien is het je wel eens opgevallen in Amerikaanse series of films. Daar maken dinner rolls bijna standaard onderdeel uit van de avondmaaltijd. Daar begin ik maar niet aan, want de kans bestaat dat we dan meer dinner rolls eten dan iets anders…

Mijn eigen top 6 van populairste recepten hier thuis

Moeilijk om te kiezen aangezien ik Pukster gebruik als mijn eigen grote kookboek. Regelmatig zoek ik hier het weekmenu bij elkaar. Of als ik geen inspiratie heb blader ik op mijn gemak even door de verschillende categorieën en kom ik vaak vanzelf weer iets lekkers tegen. Maar goed, mijn favoriete top 6 op dit moment:

1. Goed gevulde aardappelsalade
Deze maakte ik laatst uit de losse pols en bleek een succes te zijn. Binnenkort ga ik ‘m maar eens opnieuw maken. Lekker!

2. Risotto met groenten en kip
Risotto vraagt even wat aandacht om het tot een succes te maken, maar dan heb je ook wat. Comfort food bij uitstek.

3. Boterkoek: heerlijk jeugdsentiment

Ja die vader van mij stond graag in de keuken. En dit recept smaakt precies zoals hij smaakte als mijn vader hem maakte.

4. Linguine met kalkoen, boontjes en nog veel meer lekkers
Aanrader! Omdat er lekker veel groenten in gaan én omdat de broers hier ook met smaak van eten.

5. Last minute roomboter kaneelkoekjes
Iedereen zou een last minute koekjes recept paraat moeten hebben. Dit is de mijne. Super eenvoudig en super lekker.

6. Jambalaya soep: wat een lekkere maaltijdsoep!
Nog zo’n succesnummer waar de broers blij van worden. Hoewel ze allebei liever geen soep eten, fietst deze jambalaya er heel soepel in.

De top 6 met populairste recepten komt zoals gezegd uit de statistieken van Pukster.nl maar wat ik me afvraag: wat is jouw favoriete Pukster-recept?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie