Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: zo vier je Pizza Party Day!
6x pizza party foto

Pinspiratie: zo vier je Pizza Party Day!

Vandaag is het Pizza Party Day en dat vieren we natuurlijk met pizza’s in alle soorten, maten en smaken. Heerlijk comfort food om het weekend met te starten toch? Ik struinde Pinterest af op zoek naar zes lekkere recepten die je vanavond op tafel kunt zetten. Dus begin maar vast met je vrienden bellen om een tijd af te spreken. 

De pizza is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven. (aldus Wikipedia)

6x de lekkerste recepten voor een pizza party

1. Natuurlijk begin je een echte pizza party met een toepasselijk voorgerecht. Deze watermeloen pizza bijvoorbeeld. Ziet dit er niet geweldig uit?

2. Is en blijft de pizza margherita jouw favoriete pizza? Met het instructiefilmpje dat je bij dit recept vindt maak je ‘m helemaal zelf in je eigen keuken.

3. Deze ‘caramelised onion, goats’ cheese and Parma ham pizza’ lijkt mij persoonlijk erg lekker. Misschien niet de meest voor de hand liggende pizza maar wat boeit dat.

4. Ook weer eens iets anders: easy meatball pizza. Easy omdat er kant-en-klare gehaktballetjes worden gebruikt maar die kun je natuurlijk ook zelf maken.

5. Oeh! Dit lijkt me er ook wel eentje om uit te proberen: pear, walnut, blue cheese artisan pizza. Hoewel ik niet zo van de blauwe kaasjes ben maak ik hiervoor een uitzondering.

6. Geen party compleet zonder een nagerecht om je vingers bij af te likken. Deze brownie pizza voldoet prima zeg ik. Zeker als je er nog een bolletje ijs bij doet.

Prima idee voor de vrijdagavond toch? Het weekend inluiden met een serieuze pizza party! En mocht je zo aan het einde van de week geen zin hebben om zelf de keuken in te gaan is er altijd nog een uitwijk naar diepvries pizza’s of bezorgdienst mogelijk 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord