Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas
Parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas foto

Parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas

In de zomer heb ik niet altijd zin in de warme maaltijd. Maaltijdsalades of eenpansgerechten zijn dan altijd een fijne afwisseling. Deze parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas is in feite een warme maaltijdsalade die niet alleen lekker is, maar ook voedzaam. We hielden ruim over en ik kan je melden dat het de volgende dag als koude lunch ook nog heerlijk smaakte. 

Ik maakte eerder al eens een salade met parelcouscous, granaatappel en geitenkaas. Dat recept kan ik je ook van harte aanbevelen! Allebei zijn ze zeer geschikt voor een buffet als je veel mensen te eten krijgt trouwens. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je als alternatief ook voor feta kiezen, hoewel ik dit persoonlijk toch niet de beste combi vindt. Geitenkaas is zachter en zoeter en feta harder en zouter. Maar het kan wel dus.

Ingrediënten:

400 gram parelcouscous
100 gram spekreepjes
450 gram doperwten (diepvries)
0,5 komkommer
75 gram zachte geitenkaas
2 lente-uitjes
olijfolie
peper
zout

Zo maak je deze parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas:

1. Breng water aan de kook en bereid hierin de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de doperwten beetgaar.

3. Bak in een koekenpan ondertussen de spekreepjes krokant en laat uitlekken op wat keukenpapier.

4. Snijd de komkommer (met schil) in kleine blokjes en doe in een grote schaal.

5. Voeg de doperwten, spekreepjes en de parelcouscous toe en meng even door elkaar.

6. Breng het geheel op smaak wat een scheutje olijfolie en peper en zout.

7. Verkruimel de geitenkaas over de parelcouscous.

8. Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel deze als laatste over de schaal.

Als je van de combinatie van spek en doperwt houdt, dan is het recept voor risotto met tuinerwten, spek en ui misschien ook wel iets voor jou. Ik hoor graag of je deze parelcouscous gaat maken en wat je ervan vindt! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie