Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Bakken maar! 3x paasbrood recepten
paasbrood recepten

Bakken maar! 3x paasbrood recepten

Pasen betekent voor de meesten van ons twee dagen lekker uitgebreid ontbijten en/of brunchen. Behalve een overdosis eieren hoort daar ook luxe brood bij. Natuurlijk kun je een kant-en-klare paasstol halen bij de bakker of supermarkt maar je kunt ook zelf de keuken in duiken en iets bijzonders op tafel zetten. Ik zocht drie paasbrood recepten voor je bij elkaar ter inspiratie. 

Ik bak zelf iedere week zo’n drie ‘gewone’ broden maar vind het ook leuk om regelmatig een bijzonder brood te maken. De paasdagen zijn een mooi moment om weer eens iets nieuws te proberen. Dus zocht ik wat er in de landen om ons heen voor paasbrood recepten worden gebruikt. De Duitse, Italiaanse en Engelse traditionele paasbroden spraken me het meeste aan. Kijk je mee?

paasbrood recepten

 

3x paasbrood recepten

1. Het prachtig gevlochten Duitse Osterbrot is een lust voor het oog. Maar niet alleen voor het oog: met een vulling van marsepein, geroosterde amandelen en een vleugje amandelaroma moet dit één grote verwennerij zijn bij het paasontbijt. Een dikke lik roomboter erop en smullen maar.

2. Deze Hot Cross Buns zijn typische paasbroodjes in (onder meer) Engeland en ik wil ze al heel lang een keer maken. Dit jaar gaat het er toch echt van komen denk ik. Ik ben benieuwd naar de smaak met ingrediënten als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

3. Eieren zoeken? In deze Italiaanse paasbroodjes zijn ze snel gevonden. Deze broodjes lenen zich perfect om samen met de kids te maken. Terwijl jij het deeg kneed, zorgen zij ervoor dat de eieren mooie kleuren krijgen. Je kunt de broodjes zelfs laten matchen met je servies en tafelkleed door de eieren in dezelfde kleur(en) te verven.

Het is duidelijk dat mijn voorkeur uitgaat naar het paasbrood recept voor Hot Cross Buns. Welke ga jij maken voor de komende paasdagen? 

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord