Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

gezonde carrot cake foto

Ontbijttip: gezonde carrot cake

Als je dit bakseltje de avond ervoor maakt, kun je op een random (doordeweekse) dag van dit top ontbijt genieten: gezonde carrot cake. Voedzaam én superlekker! Je kunt het uiteraard ook als tussendoortje eten, kan prima. 

Ik gebruikte voor dit recept kant-en-klare geraspte wortel omdat ik geen zin had om te raspen, maar dat kan natuurlijk prima. Net wat je wil. Omdat je alle ingrediënten tegelijk in een kom doet en door elkaar mengt, staat deze gezonde carrot cake voor je het weet alweer af te koelen op een taartrooster. Aanrader!

Dit heb je nodig:

200 gram havermout
150 gram geraspte wortel
4 eieren, geklutst
150 gram Skyr
4 dadels, zonder pit en in stukjes
40 gram pecannoten, grof gehakt
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels kaneel
rasp van een halve sinaasappel
half zakje bakpoeder

Zo maak je deze gezonde carrot cake:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante vorm met bakpapier.

2. Meng alle ingrediënten met een vork door elkaar. Als het mengsel wat te stug is, voeg een klein scheutje water toe tot een smeuïg beslag ontstaat.

3. Doe het mengsel in de vorm en bak de carrot cake zo’n 30 minuten tot hij gaar is.

4. Laat afkoelen op een taartrooster.

5. Snijd in stukken en schep er wat Skyr op, een beetje honing als je dat lekker vindt en nog wat gebroken pecannoten.

Bewaar in een luchtdichte trommel of vries in zodat je op ieder moment een lekker ontbijtje (of tussendoortje) kunt fiksen. Geniet ervan!

Geef een reactie