Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei foto

Noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei

Noodles vinden de mannen hier thuis heerlijk. En dan maakt het verder eigenlijk niet zo heel veel uit wat er verder precies doorheen gaat maar als het om garnalen gaat… Ze tellen nog net niet precies of de garnalen wel eerlijk over de borden zijn verdeeld.  Kortom, deze noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei waren een geslaagde maaltijd.

Wat mij betreft mogen de noodles overigens best achterwege blijven. Een bord vol met roerbakgroenten en wat kip/ei/beefreepjes/garnalen en je hoort mij niet meer. Uiteraard moet het geheel wel lekker op smaak zijn gebracht met gember, sojasaus en knoflook bijvoorbeeld. De broers doen dan toch wat moeilijker dus vandaar dat ik altijd noodles erbij maak en dan op dat moment beslis of ik ze ook op mijn bord schep of oversla. Ideaal.

Ingrediënten:

270 gram udon noodles
300 gram wokgarnalen (diepvries), ontdooid
1 ui, in kwart ringen
1 stronk paksoi, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
200 gram taugé
150 gram paddenstoelenmix, in reepjes
3 eieren, geklutst
3 eetlepels sweet chilisaus
3 eetlepels ketjap
olijfolie
peper en zout

Gek op noodles? Probeer dan ook de mie met kip, broccoli en ander lekkers eens!

Zo maak je deze noodles met garnalen:

1. Meng in een kom twee eetlepels sweet chilisaus en twee eetlepels ketjap door elkaar.

2. Voeg de garnalen toe, schep om en zet even weg.

3. Breng water aan de kook en kook de noodles volgens aanwijzingen op de verpakking.

4. Breng de geklutste eieren op smaak met peper en zout, verhit een scheutje olie in een koekenpan en maak er roerei van (niet te kleine stukjes). Zet even apart.

5. Verhit wat olie in een wok en bak de paprika en ui een paar minuten.

6. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak even mee.

7. Dan mogen de paksoi en taugé erbij en bak het geheel nog even terwijl je blijft omscheppen.

8. Draai dan het vuur laag en voeg een eetlepel sweet chilisaus en een eetlepel ketjap toe en roer even door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

9. Voeg dan de stukjes ei toe en schep even om.

10. Verhit de pan waar je de eieren in hebt gebakken, doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de garnalen gaar.

11. Verdeel over ieder bord wat noodles en groenten-ei-mengsel en leg tot slot bovenop ieder bord wat garnalen.

Eet jij graag roerbakgroenten? En combineer je ze dan vaak met noodles of…? Deze noodles met garnalen zijn extra lekker met wat gebakken uitjes en/of zoetzuur. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie