Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wie houdt er van kokos? Ikke!
kokos recepten coconut

Wie houdt er van kokos? Ikke!

Vraag me niet waarom, maar ik ben dol op kokos. Ik verwerk het dan ook graag in recepten. Of het nu om baksels en toetjes gaat of om een hoofdgerecht. Allemaal lekker. Dat mijn liefde voor kokos groot is, blijkt wel uit het feit dat ik zelfs een speciaal coconut-bord heb op Pinterest… Hoe dan ook, ik deel mijn favoriete recepten graag met je, inclusief een aantal die ik zelf ook nog wil proberen. 

Een kokosnoot of klapper is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm, waarvan het mesocarp (het vruchtvlees) niet vlezig maar vezelig is. Daarbinnen zit het harde endocarp, dat het zaad omgeeft met drie duidelijk zichtbare kiemopeningen. Bij de kieming komt de kiem door een van deze openingen naar buiten. De drie kiemopeningen zijn de overblijfselen van de in aanleg uit drie vruchtbladen bestaande vrucht. Het zaad van de kokospalm is eenzaadlobbig en heeft dus uit één kiemlob die het transport van het reservevoedsel naar de kiemende plant verzorgt. Het reservevoedsel in het zaad bestaat uit kiemwit, dit heeft een witte kleur en een vette vezelige structuur, dit is de kokos die onder andere gedroogd als kokosmeel in de handel komt.  (Bron: Wikipedia)

kokos recepten

Deze kokos recepten heb ik al eens gemaakt:

1. Van de naam krokante roomboter kokoskoekjes alleen loopt het water je al in de mond toch? En geloof me, ze zijn goddelijk. Zelfgebakken koekjes zijn altijd lekker maar als echte kokosfan werd ik hier natuurlijk extra blij van.

2. Toetjes, wie is er niet dol op? Trifle is een toetje dat hier regelmatig voorbij komt. Meestal als er visite is omdat het er gewoon zo gezellig uitziet, al die laagjes in een glas. Uiteraard zijn er talloze variaties te bedenken maar deze doet het altijd erg goed. Bleuberry cake, Griekse yoghurt met blauwe bessen en kokos en puree van blauwe bessen. Niets meer aan doen behalve opeten.

3. Kokos is lekker, cake is lekker en deze kokos-limoencake is dus echt heel erg lekker. Een heerlijk luchtige cake met een rijke kokossmaak en een fris vleugje limoen. Als jij ook kokosfan bent dan is het een absolute aanrader.

Kokos recepten

Deze kokos recepten wil ik graag een keer maken:

1. Deze easy coconut cheesecake ziet er super lekker uit en doet het vast goed tijdens een verjaardag of als toetje na een etentje. En ‘easy’ daar houd ik dan ook wel weer van.

2. Kokos en ananas is een gouden combinatie waardoor je je instant op een tropische vakantiebestemming waant. En deze coconut pineapple cake is ook een plaatje om te zien toch?

3. Perfect voor een regenachtige zondag: chewy coconut cookies bakken (en opeten). Ik denk dat niemand bij mij thuis daar bezwaar tegen heeft.

Deel jij mijn liefde voor kokos(recepten)? Dan word je vast blij van dit rijtje. Welk ga je hoe dan ook uitproberen? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord