Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: 6x Hummus recepten
hummus recepten foto

Pinspiratie: 6x Hummus recepten

Of je het nu hummus, hoemoes of humus noemt: het betekent allemaal hetzelfde smeerbare en smakelijke goedje. Vandaag is het Hummus Day en ik zocht op Pinterest zes hummus recepten uit om zelf humus te maken. Kies jij er eentje of maak je ze allemaal? 

Hummus, humus, hoummous of hoemoes (Arabisch حمص بطحينة, hommos bi tagina; Hebreeuws חומוס, goemoes) is een puree op basis van kikkererwten, sesamzaadsaus tahin en enkele andere ingrediënten. Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt het steeds meer gegeten. Het is bijna overal verkrijgbaar in verse vorm of in blik. Hummus wordt onder andere met pitabrood, Turks brood, Marokkaans brood en Libanees brood gegeten. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo’n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper. Hummus wordt ook als dip bij falafel geserveerd. (Bron: Wikipedia)

6x Hummus recepten

1. Alleen de kleur van deze beetroot and cumin hummus with toasted walnuts van Donna Hay is al prachtig. Donna Hay kennende is dit recept ook een succes.

2. Deze loaded humus van Uit Pauline’s keuken is een plaatje om naar te kijken en daarom bijna zonde om op te eten. Bijna dan want natuurlijk moet dit heerlijke goed uitgebreid geproefd worden.

3. Weer eens iets anders: een groene humus met spinazie, feta, dille en pijnboompitten. Lekker fris kleurtje toch?

4. Voor wat meer pit kun je prima uit de voeten met deze kleurige pittige paprika hummus.

5. Speciaal voor alle curry liefhebbers staat deze curry humus in het rijtje. Het beste van twee werelden in een bakje!

6. Deze Libanese pumpkin humus lijkt me ook erg lekker. Gewoon, omdat pompoen over het algemeen lekker zoetig is en je dat vast en zeker terugvindt in deze humus.

En, welke hummus, hoemoes of humus ga jij als eerste maken? Hoe dan ook kun je even vooruit met deze hummus recepten. Enjoy!

Geef een reactie