Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Back to school #1: homemade tussendoortjes
Back to school #1: homemade tussendoortjes

Back to school #1: homemade tussendoortjes

De schoolvakantie is voor sommigen alweer op zijn eind, anderen hebben nog een paar weken. Hoe dan ook is het onvermijdelijk dat we binnenkort weer trommeltjes staan te vullen voor ons kroost. Wil je dit schooljaar starten met het goede voornemen homemade tussendoortjes mee te geven? Dan heb ik zes lekkere recepten voor je! 

Hoewel het over ‘back to school’ gaat is het natuurlijk niet zo dat jij deze tussendoortjes niet mee naar je werk kunt nemen. Wedden dat je collega’s jaloers zijn als jij een homemade stuk bananencake of krokante havermoutkoekjes tevoorschijn haalt bij de koffie. Ik kan je trouwens voor het ’transport’ van al die lekkere baksels van harte de bakjes van Sistema aanbevelen. Gebruiken wij al jaren naar tevredenheid voor onszelf en de broers.

6x homemade tussendoortjes

1. Havermout wordt hier thuis veel gebruikt. In de vorm van havermoutpap, maar ook in baksels. Bijvoorbeeld in deze zeer geslaagde krokante havermoutkoekjes. Check het recept en bak ze zelf: perfect als 10-uurtje.

2. Ooit dikkerdjes gegeten of gemaakt? Van die dikke kleine pannenkoekjes met vulling… Mijn moeder maakte ze vroeger vaak en ze zijn een aanrader als tussendoortje voor school (of werk).

3. Deze bananencake met rozijnen is ook top. Cake ja, want gezien de ingrediënten kan ik er met de beste wil van de wereld geen brood van maken. Snel gemaakt en je hebt gelijk een flinke voorraad die je ook prima kunt invriezen.

4. Je maakt deze luchtige, en heerlijke, kwark-rozijnenbollen in een handomdraai want rijzen is niet nodig. Het is een kwestie van ingrediënten afwegen, mengen en bakken. Binnen een half uur heb je ze gebakken.

5. Zijn ze bij jou thuis dol op havermout én op muffins? Dan zijn deze havermout muffins het helemaal. De havermout geeft de muffins meer body en bite waardoor ze voedzamer zijn dan de ‘gewone’ muffins. De broers lusten ze super graag.

6. Deze appelkoeken zijn perfect als 10-uurtje en om op voorraad te hebben in de vriezer. Voedzaam én lekker en zonder toevoeging van vet! Ik doe er hier thuis vooral grote broer een plezier mee.

En nu ben ik natuurlijk benieuwd: welk homemade tussendoortje ga jij de kids mee naar school geven op de eerste schooldag na de vakantie? 

 

(Dit bericht bevat een affiliate link.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een reactie