Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

halloween snacks

Pinspiratie: 6x Halloween snacks

Op de laatste dag van deze maand is het tijd voor Halloween. Hoewel het niet een typisch Nederlands feestje is, lijken we er toch steeds meer aan mee te doen. En als je dan toch Halloween viert dan natuurlijk wel in stijl met toepasselijke Halloween snacks. Ik zocht er op Pinterest zes voor je bij elkaar. Zit er iets voor je tussen? 

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. (Bron: Wikipedia)

 

halloween snacks

6x de leukste Halloween snacks

1. Hoe leuk zijn deze lolly spookjes? Mocht je toevallig een kindje hebben dat jarig is rond Halloween dan is dit dé traktatie. Nog eenvoudig te maken ook.

2. Liever een gezonde traktatie? Met een net mandarijnen en een zwarte stift maak je deze super leuke mandarijn pompoenen. Het leukste is het natuurlijk om iedere mandarijn een eigen gezicht te geven; boos, blij, verdrietig, verbaasd….

3. Houd je wel van een beetje lugubere snack rond Halloween? Deze ‘hot finger dogs’ zien er redelijk scary uit of niet? En ook weer vrij eenvoudig te maken.

4. Deze Halloween marshmallows zien er gewoon heel erg halloweenerig uit. Ok, die stokjes vinden of maken is misschien even een dingetje maar dan heb je ook wat.

5. Aardbeien zijn gezond toch? Dan zijn deze (geglazuurde) aardbeienspookjes dus gewoon een heel goed idee om op tafel te zetten tijdens Halloween…

6. Hot dogs vermomd als mummy… welk kind wordt er nu niet blij van om dit voorgeschoteld te krijgen. Zou trouwens een flinke voorraad maken want het kan maar zo dat ook de volwassenen deze hot dog mummies een top snack vinden.

En, ga je alle zes deze Halloween snacks maken? Of vind je eentje meer dan genoeg? Ik zie de foto’s graag verschijnen. Happy Halloween!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie