Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Halloween is coming #1: tijd voor Halloween koekjes!
halloween koekjes foto

Halloween is coming #1: tijd voor Halloween koekjes!

Woensdag 31 oktober is het weer tijd voor Halloween, een traditie die is overgewaaid uit Amerika maar ook in ons land steeds meer een plekje krijgt. En als we er dan toch in meegaan, waarom dat niet koekjes bakken in stijl? Juist! Ik zocht voor de gelegenheid op Pinterest zes Halloween koekjes recepten bij elkaar. Welke kies jij?

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten.

6x Halloween koekjes recepten

1. Deze mummy pumpkin cookies maak je óf helemaal zelf of je smokkelt een beetje en gaat voor kant-en-klaar bladerdeeg. Het resultaat zal in beide gevallen geweldig zijn denk ik zomaar.

2. Hoewel deze monsterachtige chocoladekoekjes met oogjes de allerkleinsten misschien de stuipen op het lijf jagen denk ik alleen maar: jammie!

3. Een kind kan de was doen met deze mummy Oreo pops. Er komt ten slotte geen oven aan te pas. Wel heel veel witte chocolade, dat dan weer wel…

4. De Oreo-liefhebbers kunnen zich nog meer uitleven, want behalve de mummy Oreo pops zijn deze pumpkin Oreo’s ook in een handomdraai gemaakt.

5. Nog meer mummies! Maar dit keer in merengue-vorm. Weet niet hoe dat bij jou is, maar ik vind eiwitten stijfkloppen dus een heel leuk klusje. In no time verandert het vloeibare eiwit in een stevige schuimmassa.

6. Deze spinnenkoekjes zien er toch ook uit om op te vreten? O en als je geen Reece’s cups kunt vinden dan voldoen Rolo’s ook prima.

Op 11 november vieren wij Sint Maarten dat veel weg heeft van Halloween als het gaat om langs de deuren gaan voor iets lekkers. Doe jij mee aan Sint Maarten of Halloween? En zo ja, ga jij dan ook Halloween koekjes bakken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord