Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Noten, zaden, pitten… gezond genieten met dit homemade granola recept!
Granola recept

Noten, zaden, pitten… gezond genieten met dit homemade granola recept!

Ontbijt jij, net als ik, graag met yoghurt? En dan wel graag yoghurt mét. Denk appel, bessen, gedroogde cranberry’s, extra pure chocolade, kokossnippers, kaneel, frambozen, rozijnen, noten enzovoort. Regelmatig maak ik een voorraadje granola die het ook heerlijk doet als topping bij de yoghurt. Zelf maken? Check het granola recept.

Homemade granola recept

Laat ik voorop stellen dat er talloze variaties mogelijk zijn als we het over homemade granola hebben. Ik varieer ook regelmatig met de ingrediënten. Dit keer koos ik voor een versie zonder suikers in welke vorm dan ook:

100 gram walnoten in stukjes gehakt
100 gram pitten- en zadenmix bestaande uit zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel gemberpoeder
theelepel olijfolie

Het is super eenvoudig om zelf granola te maken. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit deze op niet te hoge stand. Doe dan alle ingrediënten in de pan en blijf regelmatig omschudden zodat de noten en zaden gelijkmatig bruin kleuren. Als de granola klaar is strooi je het uit op een vel bakpapier en laat je het goed afkoelen. Daarna in een pot of blik bewaren en wachten tot je eerstvolgende kommetje yoghurt. Of eet je het gewoon zo uit de hand? Dat is namelijk ook heel lekker.

Variëren met dit granola recept? Dat kan door andere noten te gebruiken of toe te voegen. Je kunt ook, als de mix is afgekoeld, nog stukjes gedroogd fruit toevoegen voor een zoete bite. Eet smakelijk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie