Vanmiddag had ik bedacht om tijdens een kop thee door het meal planning-kookboek van Chickslovefood.com te bladeren. Verder dan bladzijde 25 kwam ik echter niet omdat ik ter plekke besloot om de gezonde breakfast cookies onmiddellijk te maken. In no time zaten de ingrediënten in de KitchenAid en nog iets later lagen de ontbijtkoekjes af te koelen op een rooster.
En je raadt het al, omdat we niet konden wachten toch morgenochtend hebben we er net eentje geproefd. Conclusie: er zijn slechtere ontbijtjes te bedenken! Prima gelukt dus die gezonde breakfast cookies. Morgenochtend proeven we voor de zekerheid nog even goed natuurlijk. Het zijn tenslotte ontbijt koekjes. Wil jij ze ook maken? Koop het boek, voor nog veel meer lekkers maar daarover later meer, of volg het recept hieronder.
Ingrediënten voor deze gezonde breakfast cookies
75 gram havermout
1 flinke hand walnoten (klein gemaakt)
50 gram gedroogde cranberry’s (ik verving de helft hiervan door rozijnen)
1 (rijpe) banaan
2 eetlepels honing
2 eetlepels kokosolie (had ik niet in huis dus gebruikte ik olijfolie)
snufje zout
Bereiding van de gezonde breakfast cookies
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (ik gebruikte de KitchenAid).
4. Mix tot een grof mengsel.
5. Schep met een lepel 9-12 hoopjes beslag op de bakplaat en vorm ze tot een rondje.
6. Bak de gezonde breakfast cookies zo’n 20 minutentot ze goudbruin zijn.
7. Laat ze afkoelen op een bakplaat.
Hoewel Chickslovefood.com de koekjes voor het ontbijt hebben bedacht, doen ze het ook prima als tussendoortje. Ga ik nu weer verder met het meal planning-kookboek…