Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Crumble met havermout: heerlijk als ontbijt, dessert….
Crumble met havermout recept

Crumble met havermout: heerlijk als ontbijt, dessert….

Een crumble is altijd een goed idee. En deze apple crumble met havermout, rozijnen, dadels en kaneel is dat zeker. Multifunctioneel inzetbaar ook; als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Hoe dan ook smullen. En super eenvoudig te maken. Kijk je mee naar het recept?

Crumble verschijnt hier regelmatig op tafel als dessert. Nog warm uit de oven, bolletje roomijs en/of slagroom ernaast en een tafel vol tevreden eters. Vandaag besloot ik voor een ontbijtvariant te gaan en maakte ik apple crumble met havermout in kant-en-klare porties en zonder toevoeging van suiker. Ze zijn inmiddels afgekoeld dus morgenochtend is het ontbijt geregeld. Kopje thee erbij en smullen maar! Als je een grote ontbijten bent kun je er natuurlijk nog een lekker bakje yoghurt naast zetten. Dat combineert meer dan goed.

Ingrediënten voor deze apple crumble met havermout:

50 gram zachte (room)boter
125 gram havermout
4 appels (goudreinet of elstar)
0,5 theelepel kaneel
klein handje rozijnen
2 (grote) dadels in stukjes

Bereiding van deze apple crumble met havermout:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden (175 graden bij hetelucht).

2. Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom of schaal.

3. Bestrooi de stukjes appel met het kaneelpoeder.

4. Voeg de rozijnen en dadels toen en schep een paar keer om.

5. Meng de havermout met de boter met de hand in een kom tot een kruimeldeeg ontstaat.

6. Verdeel het appelmengsel over kleine schaaltjes of doe het in een ovenschaal.

7. Verdeel daar het kruimeldeeg overheen.

8. De crumble vervolgens in ongeveer 15-20 minuten goudbruin bakken.

Je kunt de apple crumble met havermout even laten afkoelen en nog warm opeten of volledig laten afkoelen en bewaren tot de volgende dag, wat jij wilt. En in plaats van appel kun je natuurlijk ook kiezen voor peer of rood fruit bijvoorbeeld. Liever wat zoeter? Dan voeg je een of twee eetlepels (bruine) suiker toe aan het kruimeldeeg. Eet smakelijk en geniet ervan!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord