Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Creatief met champagne: 6x champagne cocktails
6x champagne cocktails foto

Creatief met champagne: 6x champagne cocktails

Hoe anders luidt je het nieuwe jaar in dan met een glas champagne in je hand om klokslag 12 uur! Uiteraard volstaat een glas champagne prima maar voor de afwisseling zocht ik op Pinterest zes recepten voor champagne cocktails bij elkaar. Kijk je mee?

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendst, maar er is ook rosé champagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam ‘champagne’ dragen. De term “Franse champagne” is dus een pleonasme, aangezien champagne per definitie uit Frankrijk komt.

Oud & Nieuw: 6x champagne cocktails

1. We beginnen met deze ‘simple strawberry champaign cocktail’. Champagne en aardbeien schijnen een geweldige combinatie te zijn dus als je samen in een glas doet moet dat goed gaan.

2. Ik ben dus totaal niet van de alcoholische drankjes maar deze zou ik best willen proeven. Ziet er toch fantastisch uit of niet deze champagne cocktail met bloedsinaasappel?

3. Voor de Gin-liefhebbers is er deze champagne cocktail met gin en cranberry. Ook een topper voor de dames die dol zijn op roze 😉

4. Niet zo van het roze maar liever een wat steviger kleurtje in je glas? Dan is deze cranberry pomegranate champagne cocktail misschien iets voor jou.

5. Als je echt iets heel anders dan anders wilt: grapefruit and sage champagne cocktails. Ik denk zomaar dat je hiermee een oppepper te pakken hebt. Kan handig zijn tijdens oud & nieuw…

6. En tot slot deze champagne cocktail met blauwe bessen en lavendel. Een combinatie die mij dus best heel lekker lijkt.

En, ga jij dit jaar voor champagne cocktails of houd je het bij een eenvoudig glas champagne als we 2018 inluiden? Hoe dan ook: ik wens je vast het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord