Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 6x mijn favoriete breakfast bowls
6x breakfast bowls

6x mijn favoriete breakfast bowls

Ontbijten is toch wel zo’n beetje mijn meest favoriete eetmoment van de dag. Afhankelijk van wat er ’s avonds op het menu staat. Ik ontbijt het liefst met een goed gevulde breakfast bowl waar ik een tijdje op vooruit kan. Als je me op Instagram volgt zie je ze dan ook regelmatig voorbij komen, die ontbijt kommetjes met allerlei lekkers erin. Ik zet mijn zes favoriete bowls voor je op een rijtje. 

Voorheen gebruikte ik als basis meestal Griekse of Turkse yoghurt maar ik heb ontdekt dat die bellen in mijn buik die ik vaak in de loop van de ochtend ervaarde, achterwege blijven als ik voor een vervanger kies. Kortom, ik maak nu al een tijdje mijn breakfast bowls met Alpro sojayoghurt (zonder suiker) en, na even wennen, is dat een prima alternatief.

Breakfast bowls: mijn favoriete ontbijt

1. All time favorite: Alpro soyayoghurt met appel, walnoot, rozijnen en kaneel. Die stukje extra pure chocolade voeg ik soms toe als extraatje.

2. Havermout met gehalveerde druiven, walnoot en rozijnen. Ik maak regelmatig een pan havermout. Die laat ik afkoelen en bewaar ik in de koelkast zodat ik een paar dagen razendsnel een kommetje havermout als ontbijt in elkaar draai.

3. Doyenne du Comice zijn mijn favoriete peren. Lekker groot, smaakvol en super sappig. Samen met wat walnoten en rozijnen gaan ze bovenop de Alpro en is mijn breakfast bowl compleet.

4. In de zomer zijn de aardbeien hier niet aan te slepen en gaan ze dus ook regelmatig in mijn ontbijt kommetje. Aardbeien en extra pure chocolade gaan heel goed samen en met wat walnoten erbij is het een voedzaam en smakelijk geheel.

5. Apple crumble is comfort food bij uitstek. Als dessert met een bol ijs maar zeker ook als ontbijt met wat yoghurt, kwark of Alpro. Smullen!

6. Homemade granola is ook zo’n topper voor in je breakfast bowl. Ik maak regelmatig een flinke voorraad zodat het ’s ochtends een kwestie is van wat Alpro in een kom doen, een appeltje snijden en wat granola om het af te maken. Heerlijk!

Vandaag had ik nummer 1 als ontbijt. Maak jij ook graag breakfast bowls? En wat is dan jouw favoriet? 

Geef een antwoord