Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bramentijd! 6x bramen recepten
bramen recepten foto

Bramentijd! 6x bramen recepten

Bramentijd! Heb jij al je handen en armen opengehaald in een poging de lekkerste bramen uit de struik te plukken? Want laten we wel zijn, het is een hachelijke onderneming om die dieppaarse vruchtjes te bemachtigen. En toch doen veel mensen het graag. Liever dan ze netjes in een bakje bij de supermarkt te kopen. Hoe je ze ook in de keuken krijgt, ik zocht zes lekkere bramen recepten bij elkaar om mee aan de slag te gaan. 

De gewone braam (Rubus fruticosus) of bosbraam is een in Nederland en Vlaanderen algemeen voorkomende struik uit de rozenfamilie(Rosaceae). De vruchten zijn donkerblauw of blauwrood en verschijnen in augustus en september. De vrucht bestaat uit een verzameling steenvruchtjes, de deelvruchtjes zijn alle goed ontwikkeld. Ze groeien alleen aan tweejarige stengels. (Bron: Wikipedia)

6x de lekkerste bramen recepten

1. Bij het zien van dit plaatje van Yoghurtijsrepen met bramen loopt het water je toch direct in de mond?

2. Toevallig jarig of gewoon leuk om bijvoorbeeld je collega’s te trakteren? Met deze kruimelplaatcake met bramen en zwarte bessen kun je voor de dag komen.

3. Met deze bramen met mascarpone uit de oven scoor je zeker weten punten als je het op tafel tovert na een toch al geslaagd etentje met vrienden of familie.

4. Ok… deze havermout ontbijtmuffins met bramen en pecannoten mag je zeker voor me neerzetten hoor. Grote beker thee erbij en mij hoor je niet meer.

5. Veel te veel bramen geplukt? Maak er dan zeker jam van. Deze bramen-appeljam bijvoorbeeld. Dan kun je voorlopig nog even lekker genieten van je zelfgeplukte bramen.

6. Deze mascarponetaart met bramen en bosbessen is snel gemaakt met kant-en-klaar bladerdeeg. En zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit!

Ik vind het weer moeilijk kiezen maar ik denk toch dat nummer 1, 2 en 4 favoriet zijn. Welke van deze bramen recepten lijken jou het allerlekkerst?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord